AcasăNewsConducerea Liceului Jean Monnet, demisa de ministrul Funeriu

Conducerea Liceului Jean Monnet, demisa de ministrul Funeriu

(foto: a1.ro)

Conducerea Liceului „Jean Monnet” din Capitala a fost demisa de catre ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. De asemenea, Inspectoratul Scolar Bucuresti va monitoriza, vreme de un an, actrivitatea acestei unitati de invatamant. Luna trecuta, una dintre elevele acestui liceu si-a acuzat profesorul de sport ca ar fi violat-o in timpul unei excursii la Predeal.

(foto: a1.ro)

Conducerea Liceului „Jean Monnet”, unitate scolara din sectorul 1 al Capitalei, a fost demisa din ordinul ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, informeaza Mediafax. Potrivit oficialului, ancheta declansata in urma scandalului in care o eleva si-a acuzat de viol profesorul de sport, a scos la iveala grave nereguli. „Controlul efectuat a aratat ca relatia nefireasca intre profesor si eleva, indiferent de cat de emancipat este mediul de la ‘Jean Monnet’, a fost si rezultatul unor disfunctionalitati grave in conducerea liceului si gestionarea relatiei parinte – scoala. Evident, instanta este cea care va decide asupra naturii acestei relatii. Se vede clar ca, atunci cand conducerea scolii nu isi face datoria, efectele sunt grave”, a spus, duminica, Funeriu.

Faptul ca in liceu sunt si elevi cu o stare materiala buna, nu trebuie sa dea liceului un statut aparte

Funeriu a dat de inteles ca liceul nu ar trebui sa aiba un alt statut fata de restul unitatilor scolare din Bucuresti, doar pentru ca acolo invata si elevi cu o situatie materiala buna. „Faptul ca in acest liceu sunt si elevi cu o stare materiala buna nu trebuie sa dea liceului un statut aparte. Legea este identica pentru toti si angajamentul Ministerului pentru disciplina, ordine si rigoare este cat se poate de puternic”, a mai declarat ministrul Educatiei.

Funeriu a mai precizat ca, timp de un an, Ispectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va monitoriza activitatea activitatii din unitatea scolara respectiva, dupa ce ancheta a scos la iveala numeroase nereguli privind transferul elevilor sau lipsa unor programe de prevenire a absenteismului scolar, in conditiile in care elevii acestui liceu ar avea un numar foarte mare de absente nemotivate.

Sir de scandaluri la „Jean Monnet”

La inceputul lunii trecute, una dintre elevele Liceului „Jean Monnet”, o tanara in varsta de 17 ani, si-a acuzat profesorul de sport ca ar fi violat-o in timpul unei excursii la Predeal. Octavian Visan a fost arestat preventiv, fiind acuzat de acte sexuale cu un minor. Acesta nu este, insa, singurul incident in care au fost implicati elevi ai acestei unitati scolare. In urma cu doar cateva zile, alte doua eleve ale liceului au fost acuzate ca au furat un telefon mobil intr-un club din Capitala. Mai mult, o alta tanara care invata la „Jean Monnet” a pozat intr-o revista pentru adulti, alaturi de primarul Radu Mazare.

364 afisari

6 COMENTARII

  1. Baaaaa….sunteti nebuni?!?
    Paii…directoarea aia numai ca nu dormea la liceu…..ce sa mai faca ?!?
    Sa se duca cu elevii in cluburi?!?
    Cred ca asta e in loc de demisia ministrului agramat…
    Un parinte care o regreta…

  2. Chiar daca ministrul Funeriu este agramat,macar se remarca prin atitudine. Trebuia demisa conducerea liceului de la prima reclamatie.Nu putem sta cu manile in san sa vedem cum tanara generatie se degradeaza moral. Sa nu uitam ca tinerii de azi vor fi cei ce vor decide viitorul acestei tari.Totul depinde de educatia pe care o primesc sau nu o primesc azi.

  3. deci situatia basismului cu sustinatori este nu critica ci alarmanta fapt sesizat si de olandezi cu SCHengen orice face ca e fuieriu sau mect sau ioan toca sau ismb,au alunecat-o nu merge nici un tertip bolsevic si nici speculatia gata a zis olanda dixit

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger