AcasăNewsConducerea Big Brother-ului financiar, avizata de alesi

Conducerea Big Brother-ului financiar, avizata de alesi

Comisiile parlamentare de Buget-Finante si Economice din Senat si din Camera Deputatilor au audiat, ieri, 17 membri ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, dand aviz favorabil pentru 11 dintre ei.

Dan-Radu Rusanu, Daniel Daianu, Tudor Daniel, Mircea Ursache si Ion Giurescu au fost confirmati in functie

Astfel, plenul comun al Parlamentului, care se va reuni azi, se va pronunta – cel mai probabil in mod favorabil – asupra componentei conducerii ASF, care ii va avea in frunte pe: Dan-Radu Rusanu – presedinte, Daniel Daianu – prim-vicepresedinte, Tudor Daniel George – vicepresedinte, Mircea Ursache – vicepresedinte si Ion Giurescu – vicepresedinte. De asemenea, au fost avizati favorabil ca membrii in conducerea ASF si Marian Sarbu, Biro Albin, Marian Marzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu si Dorina Teodora Mihailescu.

Vot cu repetitie

Conducerea a mai fost avizata favorabil o data, tot de Parlament, inca de luna trecuta. Motivul pentru care se va vota azi cu repetitie pentru conducerea Big Brother-ului financiar il constituie pervederile unei ordonante de guvern adoptate recent, prin care s-au modificat criteriile de accedere in conducerea ASF, precum si conditiile de incompatibilitate. Unul dintre criterii il reprezinta o vechime de minimum de zece ani intr-o functie similara in domeniul privat pentru cel care vrea sa ocupe un post de conducere in ASF.

Aviz negativ, salarii compensatorii ioc

Comisiile parlamentare au dat aviz negativ pentru Nina Puiu, Kralik Lorand-Istvan, Gheoghe Cornel Coca Constantinescu, Alexe Gavrila, Iulian Popescu Moscu si Silviu Cerna, fosti membri in structurile ASF. „Cei sase care nu mai fac parte din comisie nu vor primi salarii compensatorii”, a precizat Dan Radu Rusanu.

author avatar
Arpad Dobre
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger