AcasăNewsConducerea Baroului Bucuresti nu a putut fi aleasa din lipsa de cvorum

Conducerea Baroului Bucuresti nu a putut fi aleasa din lipsa de cvorum

Avocatii bucuresteni si-au dat intalnire duminica, la Sala Palatului, pentru alegerea noii conduceri a Baroului Bucuresti.

Aproximativ 10.000 de avocati erau asteptati sa voteze noul sef al institutiei dintre cei 16 candidati care s-au inscris in lupta pentru cea mai inalta demnitate din Barou.

Totusi, doar aproximativ 4.000 de avocati au raspuns „prezent” solicitarii, astfel ca Adunarea Generala a Baroului Bucuresti a fost amanata pentru 30 mai, din lipsa de cvorum.

Principalul subiect discutat de avocatii prezenti la fata locului a fost intrarea in cursa pentru sefia Baroului a Laurei Voicu, avocata Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT, in conditiile in care aceasta este cercetata sub control judiciar pentru ca a atestat ca un stagiar al unui Barou Alternativ, considerat ilegal in Romania, sa o reprezinte in mai multe dosare.

Procurorii au acuzat-o pe Laura Voicu de faptul ca a recurs la un asemenea gest pentru a obtine foloase necuvenite, respectiv pentru a pune sub semnul intrebarii validitatea anumitor probe din dosarele respective.

Unii dintre avocati sustin ca „Laura Voicu ar trebui sa-si rezolve mai intai problemele de integritate, iar abia apoi sa candideze pentru sefia Baroului Bucuresti”, in timp ce alti avocati sunt de parere ca „in cazul Laura Voicu trebuie sa primeze prezumtia de nevinovatie”.

Laura Voicu se declara nevinovata in cazul respectiv si spune ca „ce mi s-a intamplat a fost de la inceput un abuz. Sunt convinsa ca lucrurile se vor lamuri si promit ca, daca voi castiga sefia Baroului Bucuresti, voi modifica radical institutia”.
Adunarea Generala a Baroului Bucuresti nu a fost lipsita de incidente, unul dintre avocatii prezenti acuzandu-i pe oamenii de ordine ca a ramas fara portmoneu, dupa ce a fost controlat la intrarea in cladire.

author avatar
Cristi Ionita
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger