AcasăNewsConducere nouă la IPJ Bacău, după tragedia de la Onești

Conducere nouă la IPJ Bacău, după tragedia de la Onești

Conducere nouă la IPJ Bacău, după tragedia de la Onești (foto: Facebook)

A fost desemnată o conducere nouă la nivelul IPJ Bacău, respectiv un inspector șef și un adjunct al inspectorului șef.

După ce Lucian Bode anunțase înlocuirea mai-marilor de la IPJ Bacău, ca urmare a nenorocirii produse într-un apartament din Onești, soldate cu moartea a doi oameni nevinovați, care fuseseră ținuți sechestrați mai multe ore, înainte de a fi uciși, s-a aflat cine preia șefia acestui Inspectorat Județean de Poliție.

Astfel, de la nivelul Poliției Române s-a comunicat, vineri, că din data de 5 martie, comisarul șef de poliție Toader Buliga a fost împuternicit să exercite, prin ordin al ministrului de Interne, pe durata a 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Cine e noul șef de la IPJ Bacău

Buliga are peste 25 de ani de experiență la nivelul MAI, iar de-a lungul carierei a ocupat mai multe funcții de conducere, ”din anul 2009 exercitând atribuții manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava”, conform IGPR.

Până să fie trimis la Bacău, Buliga fusese director general adjunct în cadrul unei Direcții de la nivelul ministerului de Interne. ”În perioada 2018 – 2020 a ocupat funcții de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar, din luna august 2020 și până în prezent, a ocupat funcția de director general adjunct în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din M.A.I.”, transmite aceeași sursă.

Dragoș Bălău, noul adjunct

De asemenea, tot de vineri, la conducerea IPJ Bacău a fost numir și un adjunct al inspectorului șef. IGPR anunță că ”din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisar șef de poliție Bălău Constantin Dragoș a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău”.

Bălău are peste 23 de ani de experiență în structurile MAI, din anul 2005 fiind șef al Poliției Roman.

Vă amintim că Bode a anunțat, miercuri seară, concluziile preliminare ale verificărilor în cazul intervenței de la Onești, dar și câteva măsuri dispuse în acest context, inclusiv înlocuirea inspectorului șef al IPJ Bacău și a ajunctului acestuia, precum și cea a șefului Poliției Onești și a ajunctului acestuia din urmă.

În tot acest timp, agresorul celor doi bărbați uciși în apartamentul din Onești se află internat într-un spital din Bacău, unde a fost transferat, în cursul zilei de 3 martie, de la Onești.

author avatar
Cristina Stefan
555 afisari

4 COMENTARII

  1. Bun, si inafara de faptul ca au tot fost sefi, ce mai stiu sa faca ??/ Trebuiau numiti dintre cei „din strada” obisnuiti cu situatiile de tot felul. Astfel au schimbat un sef cu altul… Comunistii in 48 la nationalizare au numit directori din randul muncitorilor si nu activisti. Or fi stiut mai multe ??? Nu cred, ca doar erau…prosti(sic)… zic unii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger