AcasăNewsCondițiile vitrege de detenție a imigranților „șochează” ONU

Condițiile vitrege de detenție a imigranților „șochează” ONU

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, s-a declarat luni „şocată” de condiţiile de detenţie a migranţilor în Statele Unite, subliniind că niciodată nu ar trebui separaţi copiii de familiile lor.

Sursa foto Twitter

Această criticiă dură din partea lui Bachelet vine la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că centre de detenţie a imigranţilor – criticate din cauza suprapopulării şi condiţiilor de trai – urmează să le fie deschise jurnaliştilor.

Înaltul Comisar s-a declarat “şocat” de condiţiile de detenţie ale imigranţilor şi refugiaţilor – “copii şi adulţi” – în Statele Unite.

“Ca pediatru, dar şi ca mamă şi fost şefă de stat (al Chile), sunt profund şocată de faptul că copiii sunt obligaţi să doarmă pe jos, în instalaţii suprapopulate, fără să aibă acces adecavt la îngrijiri de sănătate sau la hrană şi în condiţii sanitare rele”, a declarat aceasta, relatează AFP.

“Să încarcerezi un copil, chiar şi pe o perioadă scurtă şi în condiţii bune, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii şi dezvoltării sale. Gândiţi-vă la pagubele provocate zilnic lăsând această situaţie alarmantă să continue”, îndeamnă ea.

Mai multe organe ONU însărcinate cu drepturile omului au subliniat că detenţia copiilor imigranţi poate constitui un tratament crud, inuman şi degradant, interzis de dreptul internaţional.

În mai, 144.000 de persoane au fost arestate şi plasate în detenţie de către poliţia frontierelor (CBP). Însă nu există locuri suficiente în structuri şi în centre de primire în care sunt transferaţi de obicei minorii şi familiile.

 

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger