AcasăNewsCondițiile în care ALDE ar susține viitorul guvern

Condițiile în care ALDE ar susține viitorul guvern

Cum liberalii încep negocierile pentru susținerea la vot a viitorului Executiv Orban, partidele din rândul celor care ar putea sprijini învestirea următorului Cabinet anunță, rând pe rând, în ce condiții ar sprijini noul guvern.

Astfel, dinspre ALDE s-au aflat termenii în care s-ar putea purta discuțiile cu premierul desemnat și cu restul conducerii PNL. „Mă aștept ca în aceste zile, Ludovic Orban, în calitate de premier desemnat, să vină la o discuție, pentru care noi deja am schițat în linii mari condițiile pe care le avem pentru susținerea guvernului”, a anunțat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, după discuțiile avute seara trecută cu ai săi colegi de partid.

Printre condițiile pe care au de gând să le impună cei de la ALDE se numără lipsa emiterii de OUG-uri pe Justiție, dar și menținerea cotei unice de impozitare. „Am declarat de principiu că da, putem susține un guvern, dar nu necondiționat. Vom avea un set de condiții, câteva dintre ele le-am și menționat în public: fără ordonanțe de urgență pe justiție – ca să respectăm rezultatul referendumului; menținerea cotei unice de impozitare; vreau să știm exact care sunt proiectele mari de infrastructură pe care urmează să se concentreze efortul bugetar al viitorului guvern, nu numai efortul bugetar, dar și de organizare și de urmărire a lucrărilor și probabil vor mai fi și altele, pe care le vom discuta la reuniunea pe care sperăm să o avem”, a mai punctat Tăriceanu.

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger