AcasăNewsCondiţii mizere la Spitalul Dorohoi, cu gândaci și pereți scorojiți. Medic: „Nu...

Condiţii mizere la Spitalul Dorohoi, cu gândaci și pereți scorojiți. Medic: „Nu negăm imaginile” – FOTO

spital

O femeie care s-a internat cu copilul său a publicat pe rețelele de socializare mai multe imagini care ilustrează ce condiţii mizere sunt la Spitalul Municipal Dorohoi.

În fotografii se pot observa cum merg gândacii pe jos, pereţii sunt scorjiți şi salonul este insalubru.

Pacienții, internați în saloane cu gândaci

Femeia, din comună Cordăreni, judeţul Botoşani, afirmă că fotografiile au fost făcute în salonul în care a fost internată, potrivit monitorulbt.ro.

Dar dincolo de condițiile mizere din salon, se pare că și personalul se poartă inadecvat cu pacienții, susține femeia.

„Tu le zici de copil că are febră 39,5 și ea zice nu vezi că am treabă, așteaptă, am treabă. Am așteptat cu copilul arzând la ea doar să mă bage în seamă și, surpriză, niște algin pentru o febră aşa mare”, mai spune botoșăneanca.

Ce reacţie a avut conducerea Spitalului Dorohoi

Reprezentanţii Spitalului Municipal Dorohoi nu neagă deficienţele expuse de pacientă, însă transmis că situaţia din prezent este cauzată de clădirea extrem de veche şi nerenovata de zeci de an.

„Noi nu putem nega acele fotografii şi nici nu putem fi ipocriţi să prezentăm tot felul de scuze. Din nefericire, situaţia este de aşa natură în prezent. Pavilionul este dat în funcţiune din anul 1985. Are 37 de ani. S-au făcut reparaţii de-a lungul anilor, dar tâmplăria este veche şi apar şi gândaci. Noi am făcut dezinsecţie şi vineri şi luni. Facem de câte ori este necesar, dar din păcate la ora actuală nu putem face mai mult.

Toată clădirea este prinsă într-un proiect de reabilitare totală, iar în toamna lui 2023 vom avea clădirea renovată. Până la acel moment ne descurcăm cum putem. Să închidem secţia de pediatrie nu avem cum. Ar însemna să trimitem totul la Botoşani, într-o perioadă cu adresabilitate crescută. Facem eforturi şi facem tot posibilul să tratăm pacienţii cât mai bine”, a menţionat medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

author avatar
Andreea Vlad
243 afisari

3 COMENTARII

  1. Un lucru să nu uităm: încă se dă sporul de 80%-85 de lucovid!!! Spitalele au gândaci iar „eroii” au prime care aproape le dublează salariul.
    FACEȚI ȘI VOI CONEXIUNEA DUPĂ CARE PUTEȚI TRAGEȚI CONCLUZIILE.

    P.S. LA PENSIONARI NU S-A DAT UN LEU DAR BUGETARII ȘI-AU MĂRIT SALARIILE IAR LA MILIȚIENI FACILITĂȚILE!!!
    Și acum iar mai puteți trage nște concluzii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Pentru unii – mumă, pentru alţii – ciumă! Angajaţii care vor rămâne fără 50% din salariu după ce Guvernul se pregăteşte să le „taie”...

Guvernul le-a pus "gând rău" angajaţilor din sistemul bugetar care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50%...

Topul destinaţiilor de vacanţă în care specialiştii îţi recomandă să mergi singuri. Turismul solo, noua modă de a călători

Românii stau din nou cu gândul la vacanţă. Apropierea verii şi deschiderea sezonului estival i-au împins pe oameni să-şi facă planuri de călătorie. Nu...
proger