AcasăNewsCondiții insalubre la trei cămine din Cluj. Bătrâni ținuți în mizerie şi...

Condiții insalubre la trei cămine din Cluj. Bătrâni ținuți în mizerie şi igrasie / Inspectorii ANPC au dat amenzi de 120.000 de lei

Mizerie, alimente păstrate în condiţii insalubre, frigidere ruginite, pline de praf, igrasie şi mucegai. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii de la Protecţia Consumatorului în mai multe cămine de bătrâni din judeţul Cluj.

Au fost aplicate 4 amenzi în valoare totală de 120.000 de lei şi au fost aruncate produse cu nereguli în valoare de aproape 4.000 de lei. Bucătăriile au fost închise până la remedierea problemelor, iar până atunci bătrânii o să primească hrană de la firme de catering.

Neregulile înregistrate de echipele de control

Pe data de 13.01.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj, sub coordonarea vicepreședintelui ANPC, Sebastian Hotca, a desfășurat o acțiune de control la operatorii economici care prestează servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, în județul Cluj, potrivit turdanews.ro.

„Au fost verificați următorii operatori economici: Asociația Casa Hermina, cu puncte de lucru în localitățile Dezmir și Gilău; Asociația St. Johan, din Cluj-Napoca. Patru amenzi contravenționale în cuantum de 120.000 lei și trei avertismente au fost aplicate de CJPC Cluj pentru mai multe deficiențe”, precizează într-un comunicat reprezentanții Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest.

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme in valoare de circa 3.500 de lei și de oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, a celor 3 unități

author avatar
Andreea Vlad
257 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri