AcasăNewsCondiții de cazare îngrozitoare pentru românii infectați cu Covid-19 la abatorul din...

Condiții de cazare îngrozitoare pentru românii infectați cu Covid-19 la abatorul din Germania. Informația care aruncă totul în aer

abator

Un raport oficial al autorităților germane arată că românii care s-au infectat cu coronavirus la abatorul din Germania trăiau în condiții de cazare îngrozitoare, claie peste grămadă, cu mucegai pe pereți și scurgeri la acoperișuri.

În urma unei inspecții a condiţiilor de cazare pentru majoritatea angajaţilor est-europeni de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck, au fost descoperite aproape 1900 de deficienţe, a anunțat ministrul sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia, Karl-Josef Laumann.

Conform raportului, s-au constatat supraaglomerare, mucegai, pericol de cădere, scurgeri la acoperişuri, instalaţii sanitare „catastrofale”, nereguli privind prevenirea incendiilor şi lipsa dezinfectantului, relatează dpa, citată de Agerpres.

Focar de coronavirus la cel mai mare abator din Germania

Peste 1500 de lucrători de la Toennies au fost depistaţi ca purtători de coronavirus. Dintre aceștia, 996 sunt români, iar ceilalți sunt din Bulgaria și Polonia. Miercuri, la trei săptămâni după ce abatorul a fost închis, municipalitatea din Rheda-Wiedenbrueck a anunţat că a permis firmei să îşi reia treptat activitatea. Personalul administrativ – circa 400 de angajaţi – poate reveni la serviciu, dar compania a comunicat că iniţial va fi vorba doar de un număr mic de persoane.

Laumann a precizat că la sfârşitul lui mai au fost inspectate circa 650 de clădiri, unde erau cazaţi 5.300 de oameni. „A fost necesară evacuarea a patru apartamente, din cauza deficienţelor structurale grave şi a pericolelor pentru sănătate”, a arătat ministrul Karl-Josef Laumann.

În privinţa cazării muncitorilor agricoli, de asemenea în mare parte est-europeni, s-au găsit mai puţine neajunsuri. Laumann a menţionat că inspecţiile au fost posibile doar în contextul epidemiei de COVID-19, în mod obişnuit autorităţile din subordinea sa neputând face astfel de verificări. De aceea, premierul a cerut modificarea legislaţiei în această privinţă.

author avatar
Andreea Vlad
166 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” Conditii de cazare ingrozitoare , claie peste gramada , mucegai pe pereti , scurgeri pe acoperisuri …” Mai lipsea termenul genocid , sa fie masa bogata . Evacuate DOAR 4 APARTAMENTE dintr-un total unde locuiesc 5300 de oameni ? Pai asta e parfum , Laumann sa repete figura la noi , sa vedem cate apartamente evacueaza la un numar de 5300 de oameni , plus ca trebuie sa tinem cont ca cei cazati in Germania sunt angajatii unor fermieri privati , nu sunt cazati de autoritatile statului german . Bomboana pe coliva : ” IN PRIVINTA CAZARII MUNCITORILOR AGRICOLI , S-AU GASIT MAI PUTINE NEAJUNSURI ”. Care este INFORMATIA CARE ARUNCA TOTUL IN AER ? Andreea , terminati cu titlurile insinuante si panicarde , astea sunt ” specialitatea ” Claudiei Marcu , are patent , terminati cu orice tendinta propagandistica in dauna unui jurnalism profesionist !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger