AcasăNewsCondamnatii din Dosarul Transferurilor, eliberati de Curtea Constitutionala si ICCJ

Condamnatii din Dosarul Transferurilor, eliberati de Curtea Constitutionala si ICCJ

Ioan Becali, Victor Becali, Cristian Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gigi Netoiu si Gica Popescu, respectiv cei opt grei din fotbal incarcerati in Dosarul Transferurilor, ar putea fi eliberati cat de curand.

Cei opt au fost condamnati la inchisoare cu executare de catre judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce s-au imbinat prevederile vechiului Cod Penal cu cele ale noului Cod Penal.

Iar B1 TV sustine ca magistratii de la Curtea Constitutionala iau in calcul posibilitatea ca imbinarea celor doua coduri sa reprezinte, de fapt, un viciu de procedura.

Dosarul a fost retrimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a format deja o comisie alcatuita din noua judecatori. Acestia urmeaza sa decida daca, intr-adevar, este vorba despre un viciu de procedura si daca jucatorii de la Curtea de Apel au gresit cand au combinat cele doua Coduri.

Daca se va dovedi ca judecatorii de la Curtea de Apel au gresit, cei opt condamnati din Dosarul Transferurilor vor fi eliberati. Ei au fost condamnati in 4 martie la pedepse cuprinse intre trei ani si o luna, Gica Popescu, si sase ani si patru luni, Cristi Borcea si Ioan Becali, si au fost incarcerati inca de atunci, desi, conform noului Cod Penal, ar mai putea ataca decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde dosarul a si ajuns intre timp.

Acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, cei opt grei din fotbal au creat un prejudiciu de peste 11,5 milioane de dolari prin transferurile in strainatate a 12 fotbalisti din Liga I.

author avatar
Cristi Ionita
1.185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger