AcasăNewsUPDATE Antonina Radu, condamnată în dosarul Colectiv, găsită. Unde anume a fost...

UPDATE Antonina Radu, condamnată în dosarul Colectiv, găsită. Unde anume a fost localizată/Femeia fusese dată în urmărire

Condamnată în dosarul Colectiv, de negăsit/Antonina Radu, dată în urmărire (sursa foto: captură site Poliția Română)

La o zi după ce Curtea de Apel București a anunțat decizia definitivă în dosarul Colectiv, s-a aflat că una dintre persoanele condamnate în această cauză ar fi fost de negăsit.

UPDATE 14.41: Detalii de ultimă oră. Dintr-o informare transmisă de Poliția Română reiese că Antonina Radu a fost găsită. Mai exact, că femeia a fost localizată în Republica Moldova.

„În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova.

În acest caz, au fost demarate procedurile legale”, se precizează în scurtul comunicat transmisă de la nivelul IGPR.

Știre inițială:

Antonina Radu, angajată a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), are o condamnare de 8 ani şi 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei.

A fost acuzată că a făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor, potrivit news.ro. Cum femeia nu a fost găsită la adresa de domiciliu şi nici nu s-a prezentat pentru a se preda în vederea încarcerării, ea a fost dată în urmărire.

Ce s-a anunțat pe site-ul Poliției Române

Numele și fotografia Antoninei Radu figurează pe site-ul Poliției Române la secțiunea persoane urmărite.

„Față de numita RADU ANTONINA Tribunalul București – Sectia I Penala a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnată la 8 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției” – stă scris pe site-ul Poliției Române.

Vă amintim că judecătorii Curții de Apel București au pronunțat, joi, 12 mai, decizia finală în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, acesta ajungând în cursul după-amiezii la Penitenciarul Rahova.

author avatar
Andrei Coman