AcasăNewsCondamnari in dosarul Sabyc: Seful clinicii, cinci ani de inchisoare pentru trafic...

Condamnari in dosarul Sabyc: Seful clinicii, cinci ani de inchisoare pentru trafic de celule umane

(foto: antena3.ro)

Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, miercuri, pe medicii acuzati de trafic de celule umane in dosarul Sabyc. Seful Clinicii, Harry Mironescu, medicii Natan Lewit si Genia Ziskind, Cecilia Borza si Yair Miron au primit cinci ani de inchisoare cu executare.

(foto: antena3.ro)

In acelasi dosar au fost cercetati si Victor Zota, fost director executiv al Agentiei Nationale pentru Transplanturi (ANT) si Rosana Maria Cristina Turcu, fost coordonator regional Bucuresti al ANT.  Zota a fost condamnat la trei luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce Turcu a primit sase luni cu executare.

Decizia luata de judecatorii Tribunalului poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Procurorii DIICOT i-au trimis in judecata in 24 februarie 2010 pe seful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, medicii israelieni Natan Lewit si Genia Ziskind, secretara clinicii Cecilia Borza, Victor Zota, fost director executiv al ANT si Rosana Maria Cristina Turcu, fost coordonator regional Bucuresti al ANT. Acestia au fost acuzati ca ar fi racolat din strainatate cupluri care doreau sa beneficieze de  tehnicile de reproducere asistata. Astfel, femei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani au fost supuse unor proceduri medicale avand drept scop stimularea ovariana. Conform procurorilor, femeile israeliene care au apelat la serviciile clinicii Sabyc plateau pentru o astfel de interventie pana la 3.500 de euro.

author avatar
Alina Stancu
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger