AcasăNewsCondamnarea lui Nastase: Incepe jihadul politic in Romania

Condamnarea lui Nastase: Incepe jihadul politic in Romania

Dupa trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului „Trofeul Calitatii”, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat de magistratii Curtii Supreme la doi ani  de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi la functii publice pe o perioada de cinci ani. Hotararea a fost luata in unanimitate.

Fostul premier Adrian Nastase va fi incarcerat

Decizie fara precedent in istoria Romaniei: Adrian Nastase, fost premier in perioada 2000-2004, este trimis la inchisoare. Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a admis in parte recursurile facute de Adrian Nastase si ceilalti inculpati din dosarul „Trofeul Calitatii”. Astfel, instanta a casat sentina din ianuarie prin care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare si, in rejudecare, a schimbat incadrarea juridica a faptei de care este acuzat. Pentru noua infractiune retinuta in sarcina lui Nastase, judecatorii au hotarat ca fostul premier sa fie condamnat tot la doi ani de inchisoare cu executare. Decizia in dosarul „Trofeul Calitatii” este definitiva, politicianul avand la dispozitie  24 de ore pentru a se prezenta la arestul Politiei Cpitalei.

Demnitarii, vanati unul cate unul

Adrian Nastase este doar un nume dintr-o lunga lista de politicieni  (fosti ministri, primari, presedinti de consilii judetene) care vor avea o soarta asemanatoare. Cel putin asa sustin surse juridice, care au  declarat ca, in perioada urmatoare, vom asista la un val de arestari si de noi dosare.  Mai mult, aceleasi surse au precizat ca Traian Basescu are motive serioase de ingrijorare, dosarul „Flota” si cel legat de casa din strada Stefan Mihaileanu urmand sa  fie scoase  din sertar la scurt timp dupa ce seful statului isi va incheia mandatul.

Si totusi, pesedistii au tradat!

Condamnarea lui Adrian Nastase  era data ca sigura in PSD de saptamani bune. Pronosticul venea la pachet cu o informatie uluitoare: fostul premier a fost vandut chiar de colegii lui. Mai exact, o parte dintre pesedisti au sustinut ca Nastase a fost sacrificat pentru ca actualul Executiv si actualul premier sa castige puncte frumoase in ochii liderilor europeni.  Ceea ce s-a si intamplat, daca este sa ne luam dupa comentariile din presa internationala care nota cat de mult a evoluat Justitia in Romania.

[poll id=”286″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.856 afisari

5 COMENTARII

  1. oare nu vati dat seama ca este „mina”lui ponta si a lui antonescu?l-au sacrificat pe nastase ca sa poata sa-l „inhate”pe basescu!!!numai ca s-ar putea ca totul sa se intoarca impotriva lor!eu stiu ca ei cred ca poporul roman este plin de prosti(pe sta mizeaza!!!)sar s-ar putea sa nu fie asa si nu mai primesca „vol pe negativ”in noiembrie!!!si atunci….

  2. ce e aia „jihad politic”? prim-ministru e USL,ministrul justitiei e USL,ministrul de interne e USL.

  3. justitia nu are profesionistii necesari pentru aface dreptate Este influentata politic si nu se implica serios in oprirea jafului national

  4. Ii asteptäm si pe Bäsescu, Täriceanu, Udrea, Dragnea, Frunzäverde, Videanu si alti. Toti dupä grati!

  5. In al doilea mandat Basescu a incurajat justitia sa-si indeplineasca atributiile fara a se teme de repercusiuni politice . Pentru a nu exista interpretari , s-a inceput cu demnitari PDL. Justitia isi va face treaba , fara alte implicatii , atata timp cat i se va asigura aceasta protectie .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger