AcasăNewsCondamnare record pentru coruptie: judecatorul Mircea Moldovan, 22 ani de inchisoare

Condamnare record pentru coruptie: judecatorul Mircea Moldovan, 22 ani de inchisoare

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat, ieri, prima sentinta in dosarul “mita pentru judecatori” in care este acuzat si miliardarul Dan Adamescu. Omul de afaceri a fost condamnat la 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, iar judecatorul Mircea Moldovan a primit o pedeapsa de 22 de ani de puscarie. O condamnare record pentru un magistrat acuzat de coruptie.

De asemenea, judecatoarea Elena Roventa a fost condamnata la cinci ani si zece luni de inchisoare, Sorin Viziru la cinci ani si Ion Stanciu la trei ani si opt luni. In plus, pe langa pedeapsa aplicata, Dan Adamescu nu mai are dreptul de a fi director si administrator al unei firme sau de a coordona societati comerciale, in tara sau in strainatate.

Apel la instanta suprema

In acelasi dosar au mai fost condamnati practicienii in insolventa Ilie Preda – la sase ani si zece luni de inchisoare, Emanoil Postelnicu – la doi ani si opt luni, Gabriel Hanganu – la trei ani si omul de afaceri Iosif Armas – la un an si patru luni de inchisoare, toate pedepsele fiind cu executare. Instanta a dispus aplicarea unor pedepse cu suspendare in cazul practicienilor in insolventa Angela Monica Borza si Cristina Elena Popa (fosta Candea), care au fost condamnate la doi ani si sapte luni, respectiv un an si patru luni. Decizia a fost luata de judecatorul Ciprian Alexandru Ghita, aceasta nefiind definitiva. Apelul in acest caz urmeaza sa fie solutionat de un complet al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

author avatar
Nicole Ionescu
1.062 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger