Cauta

Concurs Malaysia Airlines : ”Ce-ai vrea sa faci inainte sa mori?”

Compania aeriana Malaysia Airlines a lansat un controversat concurs in Noua Zeelanda si Australia,  care le permite clientilor sa castige un bilete gratuite sau iPads daca vor marturisi ”bucketlist”-ul. Adica lista de lucruri pe care cineva nu le-a facut dar pe care vrea sa le faca inainte sa moara.

Stewardesele au avut dificilul rol de gazde in urma unei strategii de marketing cu aluzii macabre

Intr-un efort disperat pentru a-si relansa vanzarile, dupa doua catastrofe aeriene care au lovit zborurile MH 370, in martie (Oceanul Indian) , si MH 17 in iulie (Ucraina), Malaysia Airlines a decis sa organizeze un concurs bazat, in aceste conditii, pe o strategie de marketing cel putin controversata. Concursul le permite clientilor australieni si neo-zeelandezi sa castige bilete gratis (dar si iPad-uri) , pentru asta fiind suficient ca fiecare sa-si inregistreze propriul ”bucket list”, lista lucrurilor pe care o persoana nu le-a facut dar doreste sa le faca inainte sa moara.

Malaysia Airlines a organizat concursul după ce Internetul s-a umplut de fotografii cu avioanele companiei care circula aproape goale.

”Am fost determinati sa recastigam increderea clientilor”, a declarat Lee Poh Kait, vice-presedintele regional al Malaysia Airlines. Scopul a fost de a-i ”incuraja pe clienti sa-si imagineze destinatia ideala”, a spus oficialul companiei. ”Concursul”, rezervat clientilor din Australia si Noua Zeelanda si care a fost reperat ca site-ul specializat in turism Travel Monitor, a fost de scurta durata. Mass-media locala a criticat titlul mai mult decat nepotrivit al acestuia, ”My ultimate bucket list”, care a debutat la 1 septembrie. In fata acestei situatii, compania aeriana a decis sa abandoneze initiativa si sa suprime pagina dedicata concursului. Dupa recentele catastrofe, Malaysian Airlines a anuntat disponibilizarea a 6000 de oameni, aproape o treime din totalul angajatilor companiei.

 

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version