AcasăNewsConcurenta mare la Academia de Informatii: 17 pe un loc

Concurenta mare la Academia de Informatii: 17 pe un loc

Concurenta mare se inregistreaza pentru admiterea la Academia Nationala de Informatii, care pregateşte viitori ofiteri de informatii, pentru cele 30 de locuri concurand 510 candidati.

Academia de Informatii „Mihai Viteazul” organizeaza concurs de admitere la Facultatea de Informatii pentru specializarile „Psihologie-informatii” – 12 locuri baieti şi trei locuri fete – şi „Studii de securitate şi informatii” – 9 locuri baieti şi 6 locuri fete, in total fiind 510 candidati, adica 17 pe un loc.

Potrivit şefului Biroului de presa al SRI, Sorin Sava, in total s-au inscris 510 candidati la examenul de admitere.

Candidatii sunt planificati pentru sustinerea probelor cu caracter eliminatoriu: interviuri de selectie, evaluarea psihologica preliminara, evaluarea psihologica complexa/test de inteligenta, examinarea medicala.

De asemenea, se vor sustine probe eliminatorii pentru stabilirea nivelului de cunoaştere a unei limbi straine – engleza, franceza, germana, rusa, şi pentru determinarea aptitudinilor fizice
Probele sunt precedate de o verificare medicala.

Candidatii trebuie sa sustina şi o proba de creativitate – se vizeaza transpunerea candidatilor in scenarii contextuale diverse, posibil a fi intalnite in viata cotidiana, avand ca scop stabilirea nivelului abilitatilor de relationare şi adaptare situational-emotionala. Aceasta proba nu necesita o pregatire de specialitate, iar rezultatul obtinut nu poate fi contestat, fiind un instrument specific, utilizat in selectia ofiterilor de informatii.

Media finala pentru admitere se calculeaza in functie de media examenului de bacalaureat (10%), punctajul obtinut la testul de inteligenta din cadrul evaluarii psihologice complexe (30%), nota obtinuta in urma sustinerii lucrarii la prima proba scrisa (40%) şi nota obtinuta la a doua proba scrisa (20%).

 

2.522 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger