AcasăNewsConcluziile raportului Corpului de Control: Terenurile cumparate de Basescu la Nana, retrocedate...

Concluziile raportului Corpului de Control: Terenurile cumparate de Basescu la Nana, retrocedate ilegal!

Corpul de Control al Guvernului a publicat concluziile raportului in cazul terenurilor cumparate de Ioana Basescu in localitatea Nana, din judetul Calarasi, raport care arata ca terenurile cumparate de fiica presedintelui au fost retrocedate ilegal.

Potrivit raportului Corpului de Control al premierului, terenurile cumparate de Ioana Basescu au fost obtinute ilegal de fostii proprietari, existand mai multe suspiciuni asupra firmei care a strans intreaga suprafata de teren pe care a vandut-o fiicei presedintelui. Societatea nu figureaza cu domiciliul sau resedinta inregistrate in Romania, nu functioneaza la sediul social declarat, nu a inregistrat venituri din activitatea principala in perioada 2009 – 30.06.2013.

Comisia de Fond Funciar din localitatea Nana a aprobat cereri de reconstituire a dreptului de proprietate pentru persoane care nu aveau acest drept, cereri care au fost aprobate la scurt timp de la depunere, desi in alte cazuri cereri de acest fel au fost analizate chiar si dupa 12 ani. In raport se mai precizeaza ca reconstituirea dreptului de proprietate s-a realizat pe alte terenuri decat vechile amplasamante ale fostilor proprietari.

„Aproape 80% din terenurile de la Nana sunt returnate ilegal. Veti vedea ca practic tot ce e la Nana, de cand s-au dat unor asa zisi proprietari, pana cand au ajuns la acei italieni, totul este un lung sir de retrocedari ilegale, beneficiarul final fiind Traian Basescu”, a declarat premierul Victor Ponta, citat de romaniatv.ro.

Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui, a cumparat 350 de hectare de teren arabil, in localitatea Nana din judetul Calarasi. Terenul este compact si se afla pe raza localitații Nana, pe tarlaua 28, iar operațiunea de vanzare-cumparare a fost trecuta in Registrul Agricol in data de 19 septembrie 2013.

Foto: romaniacurata.ro

author avatar
Alina Costache
650 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger