AcasăNewsConcluzii la nivelul PSD, după ședința Coaliției fără Dăncilă: "o discuție productivă"

Concluzii la nivelul PSD, după ședința Coaliției fără Dăncilă: „o discuție productivă”

În ciuda faptului că de la vârful ALDE nu s-a văzut deloc cu ochi buni absența premierului Dăncilă de la discuțiile de luni, avute la nivelul alianței de guvernare, secretarul general al formațiunii social-democrate a lăsat să se înțeleagă că n-ar fi vorba de vreo tensiune la nivelul Coaliției, cum s-ar fi grăbit unii să creadă.

„Am avut astăzi o nouă ședință a Coaliției PSD-ALDE, o discuție productivă pe care o vom continua zilele următoare în aceeași formulă. Relațiile în interiorul alianței sunt stabile și funcționale. Ne-am asumat împreună un program de guvernare și suntem și astăzi la fel de hotărâți să îl ducem la bun sfârșit”, a subliniat, între altele, Mihai Fifor, într-un mesaj transmis pe Facebook. Nu au fost puțini cei care au remarcat nuanța cu privire la sintagma „în aceeași formulă”.

Acuză că n-au aflat motivul absenței

Concluziile de la vârful PSD-ului vin în contextul în care vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, transmisese, la rândul său, în această după-amiază, faptul că „în cursul zilei trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare”, dar ca „dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat”. Ca urmare, Vosganian a mai transmis că ai săi colegi de la ALDE așteptă „ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului”.

Totodată, un alt vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, acuza faptul că „PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare”.

author avatar
Cristina Stefan
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger