AcasăNewsConcluzii după prima noapte de audieri în cazul „Victor Babeș”. 7 persoane...

Concluzii după prima noapte de audieri în cazul „Victor Babeș”. 7 persoane au ajuns în fața polițiștilor de la omoruri

Victor BabesConcluzii după prima noapte de audieri în cazul „Victor Babeș”. 7 persoane au ajuns în fața polițiștilor de la omoruri

Audierile în cazul Victor Babeș au început în miez de noapte. Primul care a trebuit să dea explicații polițiștilor de la omoruri a fost reprezentantul firmei de mentenanță care a refuzat să intre în TIR-ul ATI.

Și managerul instituției a participat la audieri, împreună cu o doctoriță. Nu mai puțin de șapte persoane au fost audiate luni seară de către anchetatori în dosarul de ucidere din culpă deschis in rem, potrivit Hotnews.ro. În cursul zilei de astăzi urmează audierea personalului medical și tehnic.

De asemenea, tot marți va fi efectuată o expertizare a TIR-ului ATI cu o firmă acreditată pe aparatură medicală, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului București, Alexandru Anghel, a declarat că la audieri au participat persoane din rândul personalului medical și tehnic. El a precizat că ancheta continuă la fața locului.

Alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor ar fi înregistrat disfuncționalități

Oamenii legii informează că primele date arată că alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități. „Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor”, transmite Poliția Capitalei.

TIR-ul de terapie intensivă a fost sigilat, iar trupurile neînsuflețite ale celor 3 persoane au fost ridicate și transportate la INML pentru necropsie. „În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Luni după-amiază o defecţiune la instalaţia de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş a dus la decesul a trei pacienţi. Presiunea din instalația de oxigen a crescut brusc, iar ventilatoarele s-au oprit automat. Personalul medical a încercat să ventileze bolnavii manual, cinci pacienți au fost salvați și transferați la alte spitale însă pentru trei dintre ei a fost prea târziu.

author avatar
Andreea Vlad
197 afisari

1 COMENTARIU

  1. In container NU era nici un cadru medical, care sa supravegheze bolnavii. Daca era, sesiza avaria imediat si nu se ajungea aici. Pana la urma, medicii carora le ridicam osanale, sunt vinovati in multe cazuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger