AcasăNewsConcluzii dupa negocierile cu misiunea FMI prezenta in Romania

Concluzii dupa negocierile cu misiunea FMI prezenta in Romania

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a declarat, dupa discutiile cu membrii delegatiei Comisiei Europene, FMI si Bancii Mondiale, prezenti la Bucuresti, ca negocierile „s-au incheiat cu succes”.

„S-au incheiat cu succes negocierile cu partenerii nostri internationali – Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala privind angajamentele avute de Romania pentru cea de-a sasea evaluare a acordului cu institutiile financiare internationale”, a declarat, sambata seara, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, la incheierea intalnirii cu reprezentantii misiunii FMI.

Demnitarul a anuntat ca in cadrul negocierilor s-au asigurat sumele necesare pentru refacerea salariilor nominale ale functionarilor bugetari la nivelul din iunie 2010. De asemenea, ministrul a lasat sa se inteleaga ca nu vor mai fi disponibilizari in sectorul bugetar. „Cifra de personal bugetar e mentinuta a nivelul actual si asta asigura incadrarea noastra si factura bugetara, anvelopa salariala privind cheltuielile de personal in sectorul public”, a precizat Georgescu.

„Misiunea urmatoare a partenerilor internationali va fi undeva la inceputul lunii decembrie, cand vom discuta modul cum s-au respectat angajamentele asumate in cadrul acestui dialog pentru 30 septembrie. Cu acea ocazie se discuta si pachetul de masuri fiscale, politica fiscala, politica bugetara care vor sta la baza bugetului pe 2013”, a mai spus ministrul Georgescu.

395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger