AcasăNewsConcluzia fostului presedinte Gorbaciov: Totul da impresia ca lumea se pregateste de...

Concluzia fostului presedinte Gorbaciov: Totul da impresia ca lumea se pregateste de razboi

Primul și ultimul președinte al URSS nu mai are mult de trăit. Starea lui de sănătate s-a DEGRADAT puternic!

Intr-o analiza asupra situatiei politice actuale, facuta intr-o publicatie britanica, Mihail Gorbaciov a atins chestiunea „noii curse a inarmarii”.

Fostul lider al Uniunii Sovietice e de parere ca „politicienii si liderii militari au discursuri tot mai beligerante si doctrine de aparare mai periculoase. Comentatorii si personalitatile din televiziune se alatura acestui cor belicos. Totul da impresia ca lumea se pregateste de razboi”, a notat, intr-o opinie publicata pe site-ul revistei „Time”, ex-liderul de la Moscova.

Totodata, Gorbaciov a adus in discutie importanta reluarii dialogului politic, in special pe fondul faptului ca „astazi (…) pericolul nuclear pare din nou real. Relatiile dintre marile puteri s-au inrautatit in ultimii ani”, fostul lider sovietic fiind de parere ca ar trebui ca „din nou concentrarea sa fie pe prevenirea razboiului” si ca „in lumea moderna, razboaiele trebuie incriminate, pentru ca niciuna dintre problemele globale cu care ne confruntam nu poate fi rezolvata prin razboi – nici saracia, nici mediul, migratia, cresterea populatiei sau lipsa resurselor”.

405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger