AcasăNewsConcluzia controalelor din Centrul Vechi al Capitalei: "Cei care petrec acolo sunt...

Concluzia controalelor din Centrul Vechi al Capitalei: „Cei care petrec acolo sunt victime sigure”

(foto: acasa.ro)

Dupa ce trei tinere au murit intr-un incendiu de proportii care a mistuit un club de noapte din Constanta, fortele de ordine au luat la puricat mai toate localurile din intreaga tara.

(foto: acasa.ro)

Una dintre zonele care ofera mari semne de intrebare este Centrul Vechi al Capitalei, unde sunt situate circa 300 de cluburi ce pot gazdui peste 2.500 de persoane.

Echipaje alcatuite din politisti, pompieri, angajati ai ISU Bucuresti si ai Ministerului Muncii au verificat aproape toate cluburile din Centrul Vechi al Capitalei, iar concluziile sunt cat se poate de dure.

Printre altele, oamenii legii au remarcat ca proprietarii de localuri, in goana dupa profit, nu mai tin cont de nicio regula si umplu pana la refuz incaperi mici. In cazul in care in respectivele incaperi izbucnesc incendii, cei din interior ajung in mare pericol, evacuarea fiind aproape imposibila, mai ales in weekend, cand se strang peste 7.000 de petrecareti in localuri ce au capacitatea maxima de pana in 3.000 de oameni.

Tudorica Dumitru, specialist in situatii de urgenta, a precizat, pentru digi24.ro, ca „atunci cand exista aglomerari de persoane, trebuie sa avem un plan de evacuare, sa executam exercitii cu personalul la locul de munca si sa avem oameni pregatiti sa acorde primul ajutor in situatii de urgenta”.

Adrian Marin, unul dintre pompierii care au verificat conditiile din Centul Vechi al Capitalei, recunoaste ca „niciuna dintre aceste reguli, absolut necesare, nu e respectata in cluburile din Centrul Vechi. Concluzia noastra este clara: cei care petrec acolo sunt victime sigure, in caz de incendiu. Am gasit usi de evacuare blocate, planuri in caz de urgenta – inexistente, instalatii electrice exploatate necorespunzator etc”.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger