AcasăNewsConcedieri pe bandă rulantă la marile companii ale lumii. Un alt gigant...

Concedieri pe bandă rulantă la marile companii ale lumii. Un alt gigant „scapă” de mii de angajați

concedieriConcedieri pe bandă rulantă la marile companii ale lumii. Un alt gigant „scapă” de mii de angajați

Miliardarii par să aibă probleme financiare. Planurile lor de a-și proteja averile afectează zeci de mii de angajați, care sunt lăsați fără locuri de muncă.

Amazon este cel mai recent gigant care concediază angajați pe bandă rulantă. Compania va reduce cel puţin 10.000 de locuri de muncă, anunţă New York Times.

Amazon dă afară 10.000 de angajați

Concedierile se vor concentra asupra unităţii de dispozitive a gigantului de comerţ electronic, care găzduieşte asistentul vocal Alexa, precum şi asupra diviziei de retail şi a resurselor umane.

Reuters anunţa că pe 31 decembrie anul trecut, Amazon avea aproximativ 1.608.000 de angajaţi cu normă întreagă şi cu jumătate de normă. Amazon se alătură astfel unui val de companii americane care fac reduceri majore ale numărului de angajaţi pentru a se pregăti pentru o potenţială recesiune economică.

Și Facebook concediază la greu. 13% din angajați vor pleca. Săptămâna trecută, Meta Platforms, compania mamă a Facebook, a declarat că va concedia peste 11.000 de angajaţi, adică 13% din forţa sa de muncă. La rândul său, Elon Musk este mai aspru. Miliardarul concediază 50% din angajații Twitter.

author avatar
Andreea Vlad