AcasăNewsComunistii chinezi vor sa puna mana pe Facebook

Comunistii chinezi vor sa puna mana pe Facebook

Guvernul chinez vrea sa cumpere o participatie importanta la Facebook inainte de data la care este anticipata oferta publica initiala a retelei de socializare, in 2012. Ce se va alege de credibilitatea retelei de socializare daca intra pe mainile regimului totalitar de la Beijing? Mai garanteaza cineva pentru confidentialitatea datelor private?

Investitia ar asigura Chinei „o bucata uriaşa” din actiunile companiei americane, informeaza site-ul Business Insider, preluat de Los Angeles Times

Business Insider scrie ca Beijingul vrea o participatie „suficient de mare incat sa conteze”, citand surse „apropiate unui fond specializat in achizitionarea de actiuni Facebook de la foşti angajati”.

O alta sursa sustine ca Citibank vrea sa cumpere actiuni Facebook de 1,2 miliarde de dolari pentru doua fonduri de investitii, unul controlat de guvernul chinez şi unul apartinand unui grup din Orientul Mijlociu.

Facebook a vandut recent 225.000 de actiuni pentru circa 6,6 milioane de dolari catre GSV Capital Corp, un fond de investitii.

Totodata, compania l-a numit pe Reed Hastings, director general şi preşedinte al Netflix, ca membru in Consiliul de Administratie.

Facebook este cea mai populara retea de socializare online din lume, cu un numar de utilizatori estimat la peste 700 de milioane, iar unele voci plaseaza valoarea de piata a companiei la 100 miliarde de dolari.

 

author avatar
A.P. Redactor
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger