AcasăNewsComunicarea pe trei voci: restricțiile se ridică, dar nu se ridică, poate...

Comunicarea pe trei voci: restricțiile se ridică, dar nu se ridică, poate se ridică

Cei trei comunicatori ridicați la rangul de strategi, la care se mai adaugă unul mic, neînsemnat, pe care nu-l ajută nici fața, au reușit, împreună să creeze o confuzie fără precedent. În timp ce românii începuseră să facă ”AMR”-ul, după ce întâiul comunicator al țării a anunțat ridicarea restricțiilor după 15 mai, cavalerii Apocalipsei, rând pe rând, au început să anuleze tot ce relaxa Iohannis.

Veselie mare a fost după ce tătucul Iohannis a aruncat plebei o fărâmă de speranță, vestind ridicarea restricțiilor după 15 mai și lăsându-și supușii doar cu masca pe figură, care să le amintească permanent că blocarea economiei și haosul creat în ultimele luni nu au fost neîntemeiate. Și de îndată, românii, beți de fericire, au îndrăznit să iasă mai dezinvolt din case, spre bucuria nebună a polițistului (că milițian se supără dacă-l faci), care s-a apucat să consume până la cotor carnetul de amenzi. ”Nu vom prelungi restricțiile la deplasări după data de 15 mai, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem”, declara președintele Klaus Iohannis în urmă cu o săptămână. Acesta a fost primul anunț oficial despre relaxarea regimului de temniță impus românilor, un anunț pe care șeful statului a catadicsit să-l facă după ce toți ceilalți președinți ai țărilor din toată lumea comunicaseră cum mult înainte despre pașii relaxării, pe zile și sectoare punctuale. ”E bine și așa”, și-au spus românii, bucuroși că, după nenorocirea care s-a abătut asupra țării, după spaimele injectate în fiecare zi în mințile lor, amenințați cu înmormântările și îngroziți de ideea că nu mai au bani să supraviețuiască, iată că au o șansă să se întoarcă la viața lor amărâtă, dar fără lanțuri și cătușe. Mulți dintre ei, după vestea că au permisiunea de a ieși din închisoarea forțată, aproape că au simțit un dram de simpatie și recunoștință pentru președintele Iohannis, fără să perceapă că erau, de fapt, afectați grav de sindromul Stockholm.

Testarea, arma stării de urgență

Raed Arafat ne-a lăsat mască, anunțând prelungirea restricțiilor

De la începutul isteriei sau pandemiei, cum a fost denumită oficial, am avut tot timpul senzația că suntem supuși unui experiment de psihologie a maselor. Raed Arafat, eroul cel mai iubit al românilor, ajuns un fel de mic dumnezeu atotștiutor și atotcuprinzător, ieșea cu câte un anunț de restrângere a drepturilor, dând senzația că era doar o opinie profesională, de care cei aflați în spatele lui habar nu aveau. Ulterior, spusele lui Arafat deveneau ordonanțe militare. Dragostea oarbă a românilor pentru Arafat, speculată masiv de cei aflați la putere, a făcut ca ”arestarea” populației să fie făcută într-o liniște și într-o acceptare stupefiante. Amenințarea cu moartea și salvarea care vine doar din intrarea de bună voie în temniță, precum și panica lucrată din cifre și știri dramatice, la care au contribuit aproape toți cei din mass-media, au avut rezultatul scontat: românii s-au supus fără să crâcnească și, mai grav, fără să gândească. Tactica s-a schimbat însă. Raed Arafat a fost trecut în linia a doua, secondat de premierul Orban și de ministrul Sănătății, nefericitul Nelu Tătaru. Astfel, relaxările anunțate de Iohannis au început să fie anulate, pas cu pas. ”Starea de urgență se va prelungi dacă avem o creştere bruscă şi vârful care credeam că a fost atins nu a fost vârf, dacă avem un impact major pe sistemul de sănătate. Mai avem două săptămâni în care trebuie să respectăm cu stricteţe măsurile de precauţie, să nu ne relaxăm, pentru că este posibil ca 15 mai să devină altă dată. Oamenilor le-au ajuns măsurile grele, dar totuşi nu au fost măsurile grele din alte ţări”, a afirmat Raed Arafat. Deci relaxăm, dar, de fapt, nu relaxăm. Și, din nou, problema vârfului pandemic intră în discuție. Pentru că, iată, vârful care să sufoce ATI-urile nu a mai venit. Să pui însă în discuție creșterea numărului de cazuri, care ne-ar mai bloca în case cine știe până când, mi se pare însă un derapaj absolut, știindu-se că abia de câteva zile s-a intensificat ritmul testărilor.

Glumim, ne jucăm, dar nu părăsim incinta

Ludovic Orban prelungește doar lesa, până la granița localității

Ludovic Orban a ieșit și el să spună că am putea circula fără restricții după 15 mai, dar doar în interiorul localităților, deci părăsirea orașelor și comunelor nu va fi posibilă. Apoi, tot pentru a accentua confuzia generală și pentru a mai atenua indignarea și furia celor din industria de turism, care s-au pregătit deja de deschiderea sezonului, a mai adăugat că este posibil să se poată pleca din localitate doar în scopuri turistice. Hotelurile se pot deschide (deși nu s-au închis deloc), a mai spus premierul, dar nu și restaurantele. Poate doar terasele. Sau nici unele, nici celelalte. Sau mai vedem ce spun epidemiologii. Iar peste toate acestea, hop și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, care a punctat decisiv: ”dacă noile cazuri nu vor scădea, starea de urgență ar putea fi prelungită și după data de 15 mai, când expiră actualul termen”. Clar, nu?

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.859 afisari

10 COMENTARII

  1. Asta cu libertatea prin constrangere tot restrictie se cheama. E ridicarea pt prosti. Ce folos ca circuli liber cu mascape fata ca iapa in haturi? Sau ca nu poti bea o halba pe caldura la terasa?

  2. Deci trebuie gândite astfel de masuri incat sa nu afectezi pe nimeni. Suna banal dar nu imposibil. Cu masca si fara masca.
    In zilele toride sau insorite or imediat dupa ploaie terase deschise fara masca cu distantare de scaun.
    In zilele reci ploioase or cu vant sau fara umezeala cu masca terase inchise doar înăuntrummax 10 insi cu distantare de scaun.
    Asa lasistrainu Colier sa supraviețuiască si restaurantul de lux sau bomba catunala.
    Si tot asa e doar 0,01 din cat ai de lucru la repornire in sport turism agricultura restul economic sali de pacanele dentisti ca ma doare dintele de minte cutare.

  3. Iohanis va fi demis, omorat sau se retrage de buna voie si (ne)silit de (AMERICA)NImeni!

    • M-am retras pe sestache si mi-am dat demisia , m-am saturat sa omor kakati in falci silit de gaspadinii de la Raionul Tiraspol . Acum sunt liber profesionist , mestec motatii dolofani pe indelete si ii stropesc cu mitilic amestecat cu gaz din rezervorul molotovului .

  4. bai fratilor ,dupa cinci minute am inchis televizorul!!!..d-abia facusem curat in camera ,imi era frica sa nu-mi umple camera cu rumegus ,aschii….poate voi astia din presa ati inteles ceva …eu atat am inteles ceva cu masca…!!!..restul vom vedea …

    • kaghebistule , du-te-n peul@ calului , suge coada mociului in subsolul cladirii din str. Manoilov , nr.42 pana ti-o veni rau , stim pentru cine lucrezi sub masa pentru un pumn de copeici , dihorule . S-au saturat si sefii tai de un hoit ca tine , te lasa la vatra sa aduca prospaturi , nu mai au ce face cu o gloaba rapciugoasa caruia i-a cazut botoxul si stranuta taman cand picura flautul zbarlit ….hihihihihihihihi….

    • Bre, nu vrei sa iti bagi molotovul in curul ala spart? Toti bulanii sparți, ce o sug pe 10 lei, se dau zmei. Mai spartule, Romanica asta nu este pentru bulani care o sug pe doi euro si o trădează pe un euro

      • Continuare la postarea de la ora 20:47 : Nu sunt nici un Anonymous , sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , un talamb de troll stalinist care posteaza pentru supravietuire . Nu mai am hleb , samagon si mahoarca , postez cu pseudonime diferite pentru a pacali prostii si credulii , folosesc nick-ul ” rammstein ” , ” Argedava ” , ” Livia ” etc . , am sarcina de a aduce injurii Presedintelui Romaniei , Guvernului si oamenilor politici ce vor sa aduca progres pentru Romania si sa laud mafiotii , hotii , coruptii pentru a duce Romania in haos . Sunt un agent provocator repetent de la fabrica de trolli Savuskina , am reusit sa fac de ras propaganda stalinista si sunt cautat de sefi sa-mi umfle falcile si sa-mi sparga rozeta pentru grave deservicii . Sunt pitit in niste boscheti pe malul stang al Nistrului , am auzit o sirena a meletiei Tiraspol . Sa fie ambulanta sa ma duca la dilibau ?

  5. dati ba tratamentul care trebuie ca s a spus pe toate posturile si lasati vrajeala cu carantina ca o sa puneti tara pe butuci ,o sa traiasca decat nemtii ca le lucreaza romanii si ungurii care au obtinut tacit cica ,autonomie la secui si ei au imnul ungariei ca emblema !!!!!!!nu i vedeti ba ce provocari baga aistia cu harta ungariei mari si voi le dati drepturi de autonomie cand romanii stau in carantina ??????!!!!!!!

  6. NU-I VEDETI , BA , CE PROVOCARI BAGA ASTIA CU HARTA UNGARIEI MARI SI VOI LE DATI DREPTURI DE AUTONOMIE CAND ROMANII STAU IN CARANTINA ?????!!!!!!!! RUSINE CIOLACU , RUSINE PSD !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger