AcasăNewsComputerul-majordom, tastatura cu laser si „mana-mouse”

Computerul-majordom, tastatura cu laser si „mana-mouse”

Tastatura cu laser apare daca racordati cubul magic de la Celluon la un smartphone

Portalul de finantare Kickstarter a dat posibilitatea oamenilor cu idei mai mult sau mai putin geniale sa aduca mai aproape viitorul in viata semenilor lor. Cu ajutorul finantarilor, in acest an vor aparea pe piata in productie de serie o serie de inventii, printre care laptopul rulabil si ochelarii pentru realitatea virtuala.

Tastatura cu laser apare daca racordati cubul magic de la Celluon la un smartphone

Conform informatiilor date publicitatii de CNN Money, impatimitii de gadgeturi vor putea pune mana pana la sfarsitul acestui an pe rezultatul unor inventii care pareau a ramane pe veci in stadiul de prototip. Inventatorii au mers cu mana intinsa pe la toti sponsorii, iar prin intemediul portalului de finantare Kickstarter au reusit sa faca rost de fonduri pentru lansarea in productie de serie a inventiilor lor. Printre acestea se numara tastatura cu laser, sau cubul magic de la Celluon, care ofera prosibilitatea inlocuirii tipurilor de tastaturi existente in prezent (digitale sau clasice) cu unele „de lumina”. Practic, cubul Celluon se va putea conecta la un smartphone si va proiecta pe un suport  (masa, birou sau orice alta suprafata plana) o imagine-laser a unei tastaturi, care va putea fi utilizata ca orice alt dispozitiv similar. Iata si alte gadgeturi care ne apropie viitorul:

Computerul-majordom

Ubi

Ubi este computerul omniprezent  in casa celor care se vor dota cu acesta. Practic, Ubi stie cam tot ceea ce se petrece in fiecare camera sau spatiu din locuinta, cum ar fi temperatura ambientala, pozitia luminilor (aprinse-stinse) si se va comporta ca si computerul de pe nava spatiala Enterprise. Concret, Ubi este activat prin comanda vocala si, daca il intrebi, iti va raspunde.

Laptopul care se ruleaza

Laptopul care se ruleaza

In prezent se lucreaza la un prototip al acestui laptop si exista deja numeroase tipuri de ecrane flexibile. De asemenea, sunt tablete care au tastatura din cauciuc sintetic sau material plastic usor de rulat. Cercetatorii promit ca, dupa imbinarea acestor doua parti, laptopul rulabil va incapea intr-un tub, fiind usor de transportat pe umar.

„Mana-mouse”

evoMouse

In prezent, cele mai noi gadgeturi din domeniu sunt utilizate sub forma mouse-urilor optice, fara fir, insa exista deja un alt dispozitiv, numit evoMouse. Compania din Coreea de Sud care l-a realizat sustine ca este vorba de o evolutie spectaculoasa a acestui obiect – inca – foarte util pentru internauti. Vorbim de un mouse digital care utilizeaza senzori pentru a urmari miscarile mainii, care, astfel, devine mouse-ul propriu zis.

Ochelari pentru „lumea de vis”

Oculus Rift

La ochelarii pentru realitatea virtuala se lucreaza de mai bine de doua decenii, fara prea mare succes. Realizatorii Oculus Rift promit insa ca vor „sparge” ghinionul si vor prezenta chiar in aceasta primavara – apoi, pe la sfarsitul anului, vor lansa in productie de serie –  un prototip care sa-i „teleporteze” pe purtatorii sai in realitatea virtuala.

author avatar
Arpad Dobre
537 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger