AcasăNewsCompromis cu olandezii: intram in Schengen doar cu avionul

Compromis cu olandezii: intram in Schengen doar cu avionul

„Razboiul lalelor” pare sa se fi incheiat cu un armistitiu obtinut la insistentele autoritatilor de la Bucuresti.

Romanii care calatoresc cu avionul intra mai repede in Schengen

Astfel, sefii structurilor teritoriale ale Politiei de Frontiera au fost deja instiintati zilele acestea, fie si neoficial, sa se pregateasca tehnic pentru intrarea din toamna  in Spatiul Schengen. Ce-i drept, de acest „favor” vor beneficia doar mai multe categorii de functionari publici si toti cei care calatoresc cu avionul.

Chiar inainte de generale

Conform informatiilor noastre, s-a stabilit ca aderarea la spatiul comunitar sa fie una partiala, dar care ar multumi deopotriva ambele parti. Astfel, guvernantii olandezi vor putea sustine ca au impiedicat intrarea totala a „Romaniei cele corupte” in Spatiul Schengen. In timp ce coalitiei aflata la putere in tara noastra i-ar veni manusa anuntarea „victoriei” diplomatice taman inainte de alegerile generale. Asa cum este intelegerea.

Ramane cum am stabilit!

In schimb, aceasta intrare partiala nu va rezolva pe deplin spinoasa problema Schengen. Pentru ca, dupa cum recunosc cu jumatate de gura chiar inalte oficialitati din Ministerul de Interne, in rest nu s-a facut niciun progres cu privire la circulatia fara documente vamale a transporturilor de marfa. Ceea de, de altfel, si reprezinta marea miza economica a intrarii in Schengen.

author avatar
Matei Gabriel
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger