AcasăNewsCompoziția șamponului - îngrijirea perfectă a părului

Compoziția șamponului – îngrijirea perfectă a părului

Problemele podoabei capilare sunt adesea provocate de un șampon nepotrivit, ingredientele acestuia sau modalitatea de utilizare. Astăzi, varietatea de remedii este surprinzătoare. Rafturile magazinelor prezintă zeci de remedii diferite. Astfel, alegerea unui produs potrivit este destul de dificilă.

Opțiuni de selecție

Există mai multe tipuri de șampoane: 

  • Profesionale – predestinate utilizării în salon sau conform instrucțiunilor unui stilist profesionist. Conțin formule și ingrediente serioase, menite să îmbunătățească starea părului. Astfel de formule nu intră pe piața de masă, deoarece sunt prea scumpe pentru produse bugetare.
  • Fără sulfat – ajută la păstrarea culorii după vopsire, prelungesc efectul de îndreptare a keratinei și mențin cuticula netedă a părului. Cu toate acestea, cu o tranziție bruscă de la șampoanele cu sulfat, părul poate începe să piardă din volum, apare o senzație de grăsime.
  • Mass market – sarcina principală este curățarea scalpului și a părului. Nu oferă cea mai atentă îngrijire. Aceste substanțe creează o spumă abundentă, dar pot afecta negativ straturile superioare ale părului, deshidratânt firele.
  • Farmaceutice – vizează tratarea anumitor probleme: mătreața, căderea părului, sensibilitate sporită sau despicarea capetelor.

Cum să alegi șamponul potrivit în funcție de tipul părului?

Pentru părul gras este recomandat un produs https://makeup.ro/categorys/22806/ cu conținut de ingrediente de restaurare, pentru a reduce producția de sebum. Cele mai eficiente sunt extractele de aloe și plante. Cei cu păr normal sunt norocoși, deoarece pot alege un remediu simplu, pentru curățarea impurităților și menținerea părului sănătos. Părul subțire și deteriorat are nevoie de un tratament care combină polimeri și proteine, ​​pentru a oferi forma și structura puternică a părului.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
54 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger