AcasăNewsCompleturile de 5 revin din vacanță. Ghiță și Ponta, în malaxor

Completurile de 5 revin din vacanță. Ghiță și Ponta, în malaxor

Foc încins la Curtea Supremă! Se reiau procesele, fără protocoale

Vacanţa judecătorească a luat sfârşit, iar instanţa supremă reia judecarea dosarelor de mare corupţie. Magistrații, aleși acum aleatoriu, așa cum scrie la carte, vor decide care sunt hotărârile grele în dosarele de corupție instrumentate de DNA, sub auspciul Laurei Cordruța Kovesi. Printre cei care vor intra primii ”în malaxorul” completurilor de cinci judecători vor fi Sebatian Ghiţă, Victor Ponta sau Traian Berbeceanu.

 

Foc încins la Curtea Supremă Se reiau procesele fără protocoale

Completul de cinci juecători reia, astăzi, discuţiile în dosarele mai multor nume grele din politică şi justiţie. Magistraţii vor lua în discuţie apelul procurorilor din dosarul Turceni-Rovinari, caz în care fostul premier Victor Ponta a fost achitat pentru faptele de corupţie de care a fost acuzat. Victor Ponta a fost achitat pentru fapte precum fals în înscrisuri sub semnătura privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, în vreme ce Dan Şova a fost achitat pentru fals, evaziune şi spălarea de bani. După această decizie, procurorii DNA au făcut apel iar dosarul a ajuns de la completul de trei judecători la unul de cinci, o instanţă ierarhic superioră din cadrul aceleiaşi instituţii.

Zi de foc la Curtea Supremă

La ultimul termen de judecată, instanţa a audiat ca martori trei jurişti de la Complexul Energetic Rovinari, care au dat detalii despre modul în care societatea a încheiat mai multe contracte de asistenţă judiciară.

– Sebastian Ghiţă, dosarul în care acesta este acuzat de fapte de corupţie în relaţia sa cu fostul primar al Ploieştiului, Sebastian Bădescu.

– Al treilea caz de interes de pe agenda de astăzi a judecătorilor este cel în care este judecat fostul şeful BCCO Alba Traian Berbeceanu, un foarte apropiat al Laurei Kovesi, pentru pretinse fapte de crimă organizată.

author avatar
Ramona Feraru
374 afisari

1 COMENTARIU

  1. DAR LENUTA LUI BASINESCU CAND INTRA IN MALAXOR RUSINE PE FATA PENTRU JUSTITIA DIN ROMANIA LENUTA STA ASCUNSA LA CORBEANCA SI TOACA GEANTA CU EURO IN LOC SA FIE LA mititica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger