AcasăNewsCompensaţii pe viaţă pentru eroii de la 11 septembrie

Compensaţii pe viaţă pentru eroii de la 11 septembrie

Hopa, şi Donald Trump a fost “pe-acolo”

Donald Trump a promulgat o lege care prelungeşte până în 2092 compensarea poliţiştilor, pompierilor şi altor persoane care suferă de afecţiuni legate de acţiunile lor de salvare şi căutare în timpul atacurilor de la 11 septembrie 2001 ( Nine-Eleven).

Hopa şi <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a> a fost pe acolo

Actul legislativ denumit „Never Forget the Heroes Act”, care  prevede, printre altele, ajutor medical pe toată durata vieţii, aprobă finanţarea de la nivel federal inclusiv a fondului creat pentru acordarea de compensaţii unui număr de 18.000 de persoane eligibile, ori rudele lor în cazul în care au decedat, pentru pierderile economice şi de altă natură. Trump s-a adresat celor primii 60 de salvatori care au intervenit după atentate, invitaţi  la o ceremonie în Grădina cu trandafiri a Casei Albe: “Astăzi, tot poporul american se uneşte pentru a-i susţine pe eroii noştri de la 11 septembrie, pentru a avea grijă de familiile lor şi pentru a ne întări promisiunea că nu-i vom uita niciodată.  Națiunea noastră vă datorează fiecăruia dintre voi o datorie enormă pe care niciun cuvânt, niciun act nu o poate plăti vreodată. Primii respondenţi din toată ţara  s-au grăbit la New York și au muncit zile nesfârșite și nopți nedormite, luptând pentru salvarea fiecărei persoane prinse în dărâmături și făcând cercetări luni întregi pentru a le găsi.” Dar cum Donald Trump nu scapă nicio ocazie pentru a-şi face campanie electorală, a mai precizat că a fost prezent şi el la locul atentatelor în aceeaşi zi (“Am fost şi eu acolo, nu mă consider între primii salvatori, dar am fost acolo”), deşi nu prea e clar cât timp a petrecut miliardarul investitor imobiliar la „Ground Zero”, deoarece zona a fost rapid evacutată de poliție. Atacurile din 11 septembrie au ucis direct aproape 3.000 de oameni – în mare parte în Manhattan, în prăbușirea turnurilor gemene ale World Trade Center – și peste 6.000 de răniți. Mai multe mii au suferit apoi de boli, inclusiv cancere asociate uneori cu fumuri toxice care au acoperit săptămîni în şir cartierul Wall Street. Legea “Să nu-i uităm niciodată pe eroi” pune capăt unui capitol dureros pentru supravieţuitorii din 11 septembrie, obligați să vină în mod regulat pentru a cere Congresului să reînnoiască fondul de compensare pentru victime.

author avatar
Andrei Coman
119 afisari

2 COMENTARII

  1. ”…datorează fiecăruia…o datorie ”. Chiar așa să se fi exprimat DJ Trump sau asta numa scăfâria lui Coman putea să născocească?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger