AcasăNewsCompaniile romanesti, cele mai tari din sud-estul Europei

Companiile romanesti, cele mai tari din sud-estul Europei

Romania este cel mai mare contributor din sud-estul Europei la PIB-ul zonei

Firmele din Romania domina intr-un top al celor mai puternice companii din sud-estul Europei.  De departe, cea mai bine pozitionata este OMV Petrom, urmata de BCR.

Romania este cel mai mare contributor din sud-estul Europei la PIB-ul zonei

SEE Top 100  este un clasament anual al celor mai mari afaceri din sud-estul europei  (SEE), din punct de vedere al veniturilor. Aflat la a patra editie, topul a fost publicat de SEE News, fiind realizat in colaborare cu A.T. Kearney si Euromonitor International.  Realizatorii clasamentului  au evidentiat ca  Romania este cel mai mare contributor la PIB-ul SEE, din care mai fac parte Slovenia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Kosovo, Croatia si Bulgaria. Astfel, la categoria firme, pe primul loc se situeaza OMV Petrom, cu o cifra de afaceri de 3,6 miliarde euro si un profit net de 420 milioane euro in 2010.

La categoria  banci, locul intai este ocupat de BCR Erste Bank, cu active de peste 16 miliarde de euro si un profit net de 170 milioane de euro in 2010. Printre companiile romanesti care figureaza in SEE top 100 se mai remarca  Automobile Dacia, Romgaz si Hidroelectrica.

author avatar
Arpad Dobre
2.078 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger