AcasăNewsCompaniile multinationale colaboreaza cu DNA pentru bani!

Companiile multinationale colaboreaza cu DNA pentru bani!

Desi i-au incoltit pe tot mai multi alesi locali, inalti functionari, parlamentari, ministri ori alti demnitari, procurorii anticoruptie au reusit de prea putine ori sa le dea acestora si loviturile decisive. Adica sa-i condamne!

Daniel Morar are de acum un nou as in maneca in lupta pentru condamnarea demnitarilor corupti

In majoritatea cazurilor, traficul de influenta facut de catre cei aflati pe pozitii importante in statul roman a fost facut in favoarea unor mari companii straine, asa ca DNA-ului i-a lipsit mereu colaborarea mituitorilor, prin care sa-i poata infunda pe cei corupti. Iata insa ca multinationalele si-au schimbat radical pozitia, de frica sa nu pierda purcoaiele de bani pe care le mai au de recuperat de la buget…

Tare ca flagrantul!

9.01.2012 – „NATIONAL” a dezvaluit in exclusivitate ca mari companii ar putea ramane fara banii pe care ii au de recuperat

Informatiile intrate in posesia reporterilor de investigatii ai „National” dezvaluie ca intrarea reprezentantilor multinationalelor in randurile „colaborationistilor” vine in urma unui troc propus de procurori. Astfel, anchetatorii au nevoie de probe zdrobitoare pentru ca demnitarii vizati in dosare sa nu mai poata gasi scapare in justitie. Si, la fel de buna ca un flagrant, este recunoasterea beneficiarului traficului de influenta. Marile companii au acceptat sa dea cu subsemnatul mai mult de nevoie, decat de buna voie. Pentru ca altfel ar fi fost facute publice probele existente, iar  imaginea lor ar fi fost serios terfelita. Apoi, multi din cei care i-au ajutat pana acum oricum nu mai aveau sanse sa ramana pe pozitiile avute. Dar principalul argument care i-a facut sa dea cu subsemnatul pe la DNA despre spagarii politici este unul strict financiar: recuperarea banilor de la buget pe contractele in derulare cu statul sau cu autoritatile locale!

Tunurile din sanatate

Intr-o astfel de situatie ingrata se numara nenumarate companii, iar “National” a prezentat cazul in care fostul lider sindical Marius Petcu a dat un tun de peste sase milioane euro dupa ce a devenit asociat la Grupul Renamed, al doilea jucator pe banoasa piata a asigurarii serviciilor de dializa. Iar victimele “mafiei sanatatii”, puternicul grup Fresenius Nephrocare erau la un pas sa piarda si banii dati lui Marius Petcu, dar si zecile de milioane de euro pe care le au de recuperat prin Programul National de Dializa. Iar precedentul fusese deja creat prin implicarea puternicelor concerne OMV – Petrom, Dedeman si Baumax in rasunatorul scandal de coruptie care s-a soldat cu incatusarea primarului din Cluj – Napoca, Sorin Apostu.

Trase la xerox

Conform surselor noastre, declaratiile facute „pe sestache” par trase la xerox. Fireste, difera doar numele alesului corupt, comisionul dat si contractul obtinut. Si suma pe care compania o mai are de recuperat de la bugetul de stat. Pentru ca, daca licitatiile la care au participat ar fi declarate trucate, platile s-ar bloca si nu s-ar mai putea incasa niciun ban. Deci, practic, pana si multinationalele „toarna” tot pentru bani. Dar multi…

author avatar
Catalin Tache
984 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa toarne, sa vomite,ca oricum nu se rezolva nimic. Praf in ochi si dosare pentru a cere sponsorizari, nicidecum pentru arestari.

  2. sa-i spuna cineva prostului care a scris articolul ca procurorii nu condamna!si sa ma kkk pe sursele voastre si ziaricii de investigatii!ptiu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger