AcasăNewsCompaniile farmaceutice profita de frica de colesterol a romanilor

Companiile farmaceutice profita de frica de colesterol a romanilor

Firmele producatoare de medicamente scot profituri uriase, cu largul concurs al unor medici renumiti, exploatand teama de imbolnavire a romanilor.  Reclamele induc prin programare neurolingvistica fobia fata de factorii de stres si ”obligatia” noastra de a ne trata doar cu anumite medicamente.

Printre acestea se numara si cele care ne ”scapa” de nivelul ”urias” al colesterolului, al carui nivel ”alarmant” ar incepe la 181 mg/100 ml sange. Cel putin asta sustin atat unii medici, cat si anumite laboratoare de analize, insa cifra este cel putin discutabila, daca nu chiar eronata. La mijloc sta, de fapt, slaba informare a unora dintre romani si inducerea in masele largi a ideii ca nivelul de peste 181 mg colesterol la 100 ml sange ar fi anormal de mare.

Mit si adevar

Medicul Mihnea Dragomir recomanda mai mult peste si mai putine medicamente

In opinia medicului Mihnea Dragomir, oricine citeste o carte de specialitate aparuta inainte de 1989 poate constata ca nivelurile normale ale colesterollui sunt cu totul altele decat cele indicate in prezent de literatura de specialitate din tara ori strainatate.

Carnea de porc trebuie consumata cu prudenta, deoarece poate mari colesterolul si uremia

Astfel, Dragomir sustine ca academicianul prof. dr. Ioan Emil Bruckner, o somitate in materie, le repeta studentilor sai ca:

–          valoarea normala a colesterolului este specifica habitudinilor alimentare ancestrale ale fiecarei populatii si zone geografice (cald, temperat, rece), deci nu poate fi vorba de o valoare unica, international acceptata;

–         valoarea considerata normala a colesterolului este cea recomandata de specialistii americani, si anume cifra 2, urmata de cifra varstei. Aceasta valoare ar fi cifra medie acceptata ca normala, corectata de indicatorii obiceiurilor alimentare si ai zonelor geografice.

Mesele cu peste, legume si salate reduc nivelul colesterolului

Drept urmare, medicul Mihnea Dragomir sustine ca, in Romania,, valoarea normala a colesterolului este de  280 mg la 100 de ml de sange. Tot el a remarcat un lucru cel putin bizar: statistic vorbind, in principala cauza de mortalitate in care colesterolul ar juca un rol important, adica bolile cardiace, valoarea colesterolului este… mica!

Problema creata artificial

Merele si usturoiul pot fi consumate zilnic de cei care au colesterol de peste 300 mg/100 ml sange

Ca si in cazul altor afectiuni exagerate de companiile farmaceutice, si in cazul colesterolului a existat – de fap, a fost creata – o ”solutie” pentru un tronson de populatie care putea produce  profituri uriase. In anii ”80, firmele de medicamente au constatat ca singurul medicament care putea scadea colesterolul era acidul nicotinic care, portivit medicului Mihnea Dragomir, avea numeroase efecte adverse. In plus, nici nivelul mediu al colesterolului –cel acceptat atunci, de circa 280 mg/100 ml sange – nu parea sa dea batai de cap ”posesorilor”. Drept urmare, trebuia creata o problema, adica scaderea nivelului de siguranta de la 280 la 180, cu largul concurs al medicilor – unii dintre ei somitati de renume mondial, dar si cu facturi mari la ”intretinere”-  invitati pe banii companiilor farmaceutice la diverse congrese internationale, tinute in Kenya sau alte tari care organizeaza safari-uri, plus cazare, masa, dans pe masa si bauturi-garla. Acolo, intre doua partide de vanatoare, ilustrii ”jurati” ai lui Hipocrate prezentau cele mai noi descoperiri in materie de colesterol, avertizand ca nivelurile de alarma sunt mult mai mici. In ”hora” au intrat si firmele de publicitate si televiziunile, care au stors sume uriase de producatorii de medicamente, pe seama inspaimantarii publicului larg prin programare neurolingvistica. Dupa ce s-a creat ”problema”, ea trebuia vindecata, iar companiile farmaceutice aveau deja pregatite medicamentele care, la randul lor, erau curios de rapid avizate de autoritatile de sanatate din diverse tari. Practic, unele firme producatoare de medicamente au tocmit in armata lor de mercenari numerosi medici, reprezentanti ai laboratoarelor de analize medicale si ai autoritatilor de stat din domeniu,  pentru a obtine profituri uriase de la populatia programata sa creada cea ce i se spune.

Recomandari

Medicul Mihnea Dragomir a facut urmatoarele precizari:

– daca valoarea colesterolului este pana la 260 mg %, nu este necesar nici un tratament;

– daca valoarea colesterolului este intre 260 si 279 mg %, este recomandabila tinerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol;

– daca valoarea colesterolului este intre 280 si 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea smantanei, untului, laptelui gras, carnii grase si cu limitarea numarului de galbenusuri la patru pe saptamana (albusurile nu contin colesterol).Se recomanda un regim bogat in peste (minimum 2 kg pe saptamana ) si folosirea cu generozitate a cimbrului si a usturoiului. Toate fructele sunt indicate, dar merele ocupa primul loc in aceasta privinta;

– doar in cazul in care valoarea colesterolului este de 300 mg/100 ml sange sau peste, se recomanda tratament medicamentos.

author avatar
Arpad Dobre
3.527 afisari

1 COMENTARIU

  1. Recomandare … renuntati la ulei si grasimi … astfel aveti grija de sanatatea voastra

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger