AcasăNewsCompania Apple, mai bogata decat Guvernul SUA

Compania Apple, mai bogata decat Guvernul SUA

Obama, primul presedinte de culoare al Americii, este socotit si ultimul presedinte al „imperiului” american

„Sfarsitul Imperiului” dolarului este anuntat de un raport londonez al pietii aurului. Investitorii nu mai asteapta ratingul de tara, socotind ca SUA nu mai e sigura.

Obama, primul presedinte de culoare al Americii, este socotit si ultimul presedinte al „imperiului” american

„Competitia murdara dintre dolar si euro” devine si mai periculoasa, anunta Steve Barrow, analist valutar la Standard Bank. Pretul aurului in dolari a ajuns la 1.628 uncia pe piata din New York, in timp ce dezbaterile din Senat cu privire la ridicarea plafonului datoriilor nu dadeau semne sa ajunga la un numitor comun. Armata americana ar putea ramane fara salarii din cauza certurilor intre democrati si republicani. Militarii din Afganistan au fost instiintati de catre amiralul Mike Mullen, aflat intr-o vizita la baza din Kandahar, ca s-ar putea sa nu-si ia salariile. Si pretul aurului in euro a crescut cu 1,6 la suta fata de saptamana trecuta.

Francul elvetian e sigur

„Aurul este vulnerabil la fluctuatia pietei valutare si este supus corectiilor pe masura ce investitorii isi reduc riscurile folosind aurul pentru a genera bani cash, ceea ce nu reprezinta o garantie”, avertizeaza grupul elvetian MKS, care evalueaza piata metalelor pretioase. Ministrul german al finantelor Wolfgang Schaeuble a avertizat ca problemele Americii nu se vor rezolva, amenintand proiectele economice viitoare. Investitorii cauta solutii fiscale solide, pe termen lung. „SUA experimenteaza sfarsitul unui imperiu”, a anuntat Jim Leaviss, manager de fond la M&G Investments. „Dolarul ca rezerva valutara globala isi incheie activitatea”, este de parere si Dick Bove, analist bancar la Rochdale Securities. „Trebuie gasita o noua moneda globala sigura. Lingourile de aur nu sunt o optiune, pentru ca nu sunt suficiente pe piata. Francul elvetian pare cel mai sigur acum, dar nu va merge pe termen lung, pentru ca Guvernul elvetian va trebui sa stopeze acumularea valorica pentru a-si proteja economia”, a subliniat Bove. Singura recomandare momentana pentru investitori este sa lucreze cu lichiditati.

Apple, mai bogata decat Guvernul SUA

Steve Jobs, co-fondatorul şi CEO-ul (directorul general) Apple Computer

Apple este cu 2,7 miliarde mai bogata decat guvernul american, potrivit cifrelor oficiale publicate de Trezoreria SUA. Cu o rezerva de 76,4 miliarde de dolari, Apple eclipseaza soldul bancar guvernamental, considerat ca reprezentand cea mai extinsa economie din lume, dar care are doar 73,7 miliarde de dolari, cu trei miliarde mai putin decat compania privata. In iulie, Apple depasea Guvernul american cu 1,6 miliarde de dolari, iar decalajul s-a marit dupa ce Trezoreria a anuntat ca se cheltuiesc cu 200 de miliarde de dolari mai mult decat se incaseaza.

author avatar
Adina Mutar
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger