AcasăNewsCompania aeriana a lui Nelu Iordache, scoasa la vanzare

Compania aeriana a lui Nelu Iordache, scoasa la vanzare

„Regele asfaltului” ramane fara BlueAir, compania aeriana pentru care, potrivit anchetatorilor, a deturnat sase milioane de euro ca sa cumpere un avion Boeing.

Afaceristul abonat la contracte cu statul este acuzat de deturnare de fonduri europene

Casa de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al companiei Romstrade, firma aflata in insolventa si care detine Blue Air, a anuntat ieri ca este in cautarea unui nou proprietar pentru compania aviatica. „Scopul vanzarii este gasirea unui investitor care sa consolideze si sa dezvolte compania. Nu am stabilit inca un pret pentru companie, pentru ca inca nu stim ce vom vinde. Noi intentionam sa vindem activitatea de zbor, low-cost-ul, insa Blue Air detine si participatii in alte companii, o concesiune la aeroportul din Bacau, plus o serie de imobiliare, cum ar fi o cladire de birouri din zona Buzesti”, au precizat reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania. Acestia sustin ca au primit deja cinci-sase oferte, de la investitori romani si straini, si ca spera ca, in cel mult doua luni, sa vanda BlueAir. Conform datelor oficiale de la Ministerul Finantelor, compania aeriana a incheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane lei si pierderi de 48,5 milioane lei. La finele lui 2011, datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei.

Probleme in paradis

Flota milionarului arestat pentru ca a deturnat sase milioane de euro din banii alocati construirii autostrazii Nadlac-Arad are in prezent noua aeronave Boeing, cu capacitati intre 126 si 168 de locuri. Doua dintre avioane au fost sechestrate din cauza datoriilor si scoase la licitatie toamna trecuta, fapt relatat in premiera de „National”. Demn de reamintit este faptul ca, la scurt timp dupa ce a fost arestat, Iordache s-a „spovedit” la DNA, sustinand ca avansul de sase milioane de euro i s-ar fi eliberat pentru a plati comisioanele pentru primirea contractului. El a sustinut ca, dupa ce ar fi fost „spalati”, toti banii ar fi trebuit sa ajunga in conturile unor firme off-shore controlate de importanti oameni politici.

„National” a dezvaluit ca Nelu Iordache are probleme grave, inainte ca acesta sa fie arestat
author avatar
Narcis Voica
1.675 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger