AcasăNews"COMOARA" din Portul Constanţa: au găsit "chinezării" de multe milioane de euro

„COMOARA” din Portul Constanţa: au găsit „chinezării” de multe milioane de euro

Descoperire uluitoare în Portul Constanţa: vameşii au găsit, în două containere venite din China, ceasuri contrafăcute. Valoarea capturii se ridică la aproximativ 8,4 milioane de euro.

Pe lângă ceasuri, au mai fost găsite accesorii auto şi articole de vestimentaţie, susceptibile de contrafacere, în valoare de aproximativ 668.000 de euro.

Ar fi fost vândute ca produse de marcă

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 8,4 milioane de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost confiscate.

„În data de 21 iulie, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri sosite din China.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerelor se aflau 5.275 ceasuri diferite mărci, 12.040 accesorii auto şi 12.210 articole de vestimentaţie, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În context, doar ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

author avatar
Andrei Ștefan