AcasăNewsComisia SIPA, un mare fas

Comisia SIPA, un mare fas

Arhiva SIPA ramane un mare mister pentru Viorel Salan, presedintele Comisiei care ancheteaza soarta ei

Presedintele Comisiei parlamentare care ancheteaza ce s-a intamplat cu arhiva SIPA dupa desfiintarea acestui serviciu spune ca toate problemele au aparut din cauza ignorarii ”actelor normative incidente”.

Arhiva SIPA ramane un mare mister pentru Viorel Salan presedintele Comisiei care ancheteaza soarta ei

Senatorul PSD Viorel Salan, presedintele Comisiei SIPA, nu prea reuseste sa destrame ceata care pluteste asupra arhivei SIPA. Prima concluzie trasa de el este aceea ca arhiva a fost lasata in plata Domnului si la mana cautatorilor de secrete compromitatoare pentru magistrati din cauza ca cei responsabili cu predarea/primirea ei dupa desfiintarea SIPA ”poate nu au gandit complexitatea unei asemenea activitati si poate ca rationamentele au fost numai la desfiintarea structurii, fara sa ia in calcul toate celelalte elemente foarte importante”. Pesedistul Salan nu are o idee mai bine conturata nici in cazul posibilitatii copierii unor dosare: ”Atata timp cat a existat un copiator chiar si intr-o zona adiacenta poate sa existe si asemenea supozitii, dar pana in momentul de fata nu am ajuns la elemente care sa duca cu certitudine la o asemenea idee”. Ultima ”certitudine” cu care s-a ales, deocamdata, Viorel Salan dupa audieri vizeaza accesul ilegal al unor persoane in arihiva. ”Ilegal inseamna ca nu faceau parte din Comisie sau nu au detinut certificat ORNISS. Noi nu putem sa ne pronuntam in acest moment din acest punct de vedere”, a clarificat problema Salan.

author avatar
Simona Badulescu
118 afisari

1 COMENTARIU

  1. Apreciați că activitatea comisiilor ce se ocupă cu verificarea și inventarierea arhivei ar trebui finalizată cu predarea arhivei către Arhivele Naționale, pentru acces public, fiind o arhivă constituită din bani publici ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger