AcasăNewsComisia Juridica respinge cererea lui Basescu de rediscutare a cazurilor Borbely si...

Comisia Juridica respinge cererea lui Basescu de rediscutare a cazurilor Borbely si Dobre

Traian Basescu

Deputatii din Comisia Juridica au respins, luni, solicitarea presedintelui Traian Basescu privind rediscutarea cazurilor Borbely si Dobre, odata cu analizarea cazului deputatului PDL, Alin Trasculescu.

Traian Basescu

Comisia juridica a respins luni cererea lui Basescu, cu opt voturi impotriva, un vot „pentru” si o abtinere. Presedintele Romaniei solicitase, in aceeasi zi, intr-o scrisoare trimisa conducerii Camerei Deputatilor, rediscutarea cazurilor Borbely si Dobre, in sedinta in care se va discuta cazul deputatului PDL, Alin Trasculescu.

„Avand in vedere faptul ca in momentul de fata la Camera Deputatilor este posibil sa luati in discutie solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare a domnului deputat Alin Trasculescu va rog sa gasiti, cu respectarea legislatiei si a procedurilor parlamentare, caile legale pentru a relua dezbaterea cu privire la cele doua solicitari ale Parchetului general de pe langa ICCJ privind incuviintarea inceperii urmaririi penale fata de domnii deputati (fosti ministri), Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre „, se mentioneaza in scrisoarea lui Basescu.

El a mai mentionat ca isi doreste ca  autoritatile judecatoresti sa-si poata desfasura activitatea in absenta oricaror influente sau obstructii. „Imi permit sa va semnalez ca, in perspectiva noului raport de tara (MCV), orice incercare de blocare a activitatii autoritatii judecatoresti va conduce la neindeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, cu consecinte grave in planul reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei”, se precizeaza in scrisoarea adresata lui Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

In luna septembrie, deputatii s-au pronuntat in plen impotriva cererilor de incepere a urmaririi  penale pentru fostii ministri Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely.

author avatar
Alina Costache
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger