AcasăNewsComisia Juridica, aviz negativ in cazul Paul Dobre si Laszlo Borbely

Comisia Juridica, aviz negativ in cazul Paul Dobre si Laszlo Borbely

(foto: bihon.ro)

Comisia Juridica a Camerei Debutatilor a dat, luni, aviz negativ in cazul urmaririi penale a deputatilor Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely.

(foto: bihon.ro)

Luni s-a luat decizia in privinta urmaririi penale a deputatilor Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor dand aviz negativ in legatura cu cererile facute de magistrati pe numele acestora.

Votul membrilor din Comisia Juridica a fost secret, impotriva cererii de incepere a urmaririi penale pronuntandu-se 15 deputati, iar pentru – doi deputati.

„Aceste rapoarte ale Comisiei juridice vor fi prezentate maine plenului, urmand ca plenul, printr-un vot secret, sa autorizeze sau nu propunerea Comisiei juridice de respingere a cererii de incepere a urmaririi penale. Nu au fost elemente pentru autorizarea inceperii urmaririi penale. Cei doi fosti ministri au fost prezenti si si-au prezentat punctele de vedere, potrivit carora nu se justifica cererile incepere a urmaririi penale”, a declarat Florin Iordache, vicepresedintele Comisiei Juridice, citat de realitatea.net.

Decizia luata de Comisia Juridica in cazul lui Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administratie,  survine dupa ce procurorul general Laura Codruta Kovesi a solicitat declansarea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale in dosarul listelor electorale.

In cazul lui Laszlo Borbely, deputat si ministru al Mediului, solicitarea a sosit din partea DNA, acesta fiind acuzat de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

author avatar
Ionut Zgimbau
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger