AcasăNewsComisia Europeana trage un semnal de alarma: "Reducerea TVA nu e sustenabila!"

Comisia Europeana trage un semnal de alarma: „Reducerea TVA nu e sustenabila!”

Aflat la Istanbul, unde a fost operat la genunchi, premierul Victor Ponta a anuntat, triumfator, ca guvernarea merge in directia dorita si ca Romania isi permite sa reduca TVA la 19% mai devreme de 1 ianuarie 2016.

Asta in conditiile in care partea romana discutase cu forurile internationale posibilitatea ca tara noastra sa reduca TVA de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016.

Anuntul facut de Victor Ponta a fost laudat si sustinut de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Iar rivalii de la Partidul National Liberal au anuntat ca vor vota si ei aceasta actiune in conditiile in care „oricum reprezinta o promisiune mai veche facuta de liberali”.

Totusi, planul premierului ar putea fi dat peste cap de membrii Comisiei Europene. Annika Breidthardt, purtatorul de cuvant al Forului European, a anuntat, intr-un interviu acordat pentru Radio France International, ca „intentia Guvernului Romaniei, de a reduce cota standard TVA de la 24% la 19%, chiar inainte de 1 ianuarie 2016, este o propunere unilaterala ce poate afecta negativ durabilitatea situatiei fiscale a Romaniei”.

Reprezentantii Comisiei Europene recomanda guvernantilor de la noi sa se gandeasca de doua ori si, eventual, sa faca o analiza de impact inainte de a decide reducerea TVA, dar si sa „pastreze toate progresele care au fost facute pana acum in domeniul fiscal”.

author avatar
Cristi Ionita
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger