AcasăNewsComisia Europeana se va reuni pentru a analiza situatia din Romania

Comisia Europeana se va reuni pentru a analiza situatia din Romania

Viviane Reding

Comisia Europeana se va reuni saptmana viitoare intr-o sedinta speciala pentru a analiza situatia politica din Romania, a anuntat comisarul european al Justitiei, Viviane Reding. Aceasta considera ca situatia din Romania reprezinta „un mare pericol”.

Viviane Reding

Comisia Europeana va analiza saptamana viitoare, in urma unei sedinte speciale, situatia politica din Romania, Viviane Reding, comisarul european al Justitiei, anuntand, conform AFP, citata de agentia italiana ANSA, ca oficialitatile de la Bruxelles vor decide miercurea viitoare ce abordare va avea fata de situatia din Romania.

Aceasta a motivat ca decizia a fost luata deoarece situatia politica din Romania reprezinta „un mare pericol”, fapt ce ar putea afecta progresele Romaniei privind o „integrare deplina” in Uniunea Europeana.

„Personal, eu vad un mare pericol in recentele evenimente din Romania, care pot afecta progresele inregistrate in ultimii ani”, a declarat Viviane Reding.

Aceasta nu a exclus, la nivel personal, posibilitatea ca Uniunea Europeana sa suprevegheze timp de mai multi ani situatia statului de drept din Romania privitor la „consecintele pe care acest lucru le-ar avea” asupra integrarii tarii in Spatiul Schengen.

author avatar
Ionut Zgimbau
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger