AcasăNewsComisia Europeana se pronunta astazi cu privire la ridicarea vizelor pentru Turcia

Comisia Europeana se pronunta astazi cu privire la ridicarea vizelor pentru Turcia

Tarile UE au inca dubii cu privire la regimul islamo-conservator al lui Erdogan

Bruxelles va decide astazi daca se va pronunta in favoarea ridicarii vizelor pentru cetatenii turci care calatoresc in Europa, o conditie pusa de Ankara pentru continuarea aplicarii acordului privind migratia semnat cu UE.

Tarile UE au inca dubii cu privire la regimul islamo-conservator al lui Erdogan

Turcia a sporit presiunile cu privire la chestiunea ridicarii vizelor, amenintand in caz contrar ca nu va pune in aplicare acordul semnat in 18 martie cu UE, care prevede retrimiterea in Turcia a tuturor emigrantilor ce sosesc pe insulele grecesti, inclusiv a solicitantilor de azil, informeaza AFP. Combinat cu inchiderea rutei Balcanilor, acordul a redus considerabil fluxul migrator catre UE. Astazi, potrivit unor surse europene, Comisia va propune ”un proiect pentru integrarea Turciei in lista tarilor scutite de vize”, in cazul unor sejururi de maximum 90 de zile in spatiul Schengen, in cadrul familial, in cazul unor calatorii de afaceri sau turistice. Insa executivul european a precizat ca anumite criterii raman inca de indeplinit de catre Ankara, criterii care se refera la securitatea actelor de identitate sau la respectarea drepturilor fundamentale de catre Turcia. Chiar si in cazul unei unde verzi pentru Ankara, Paris si Berlin au cerut crearea unei ”frane de urgenta”, un mecanism de suspendare rapida a ridicarii vizelor, pe fondul unei cresteri a neincrederii in regimul islamo-conservator al lui Recep Erdogan.

Cate Blanchett, noul ambasador al ONU pentru soarta refugiatilor

Cate Blanchett o inlocuieste pe Angelina Jolie ca ambasador al bunavointei

Natiunile Unite au anuntat ca au recurs la serviciile actritei australiene, ca ambasador al bunavointei, pentru a sensibiliza lumea cu privire la soarta refugiatilor, in contextul crizei migratorii fara precedent. Un rol detinut timp de numerosi ani de actrita americana Angelina Jolie. ”Sunt mandra sa-mi asum acest rol”, a declarat Cate Blanchett (46 de ani)

author avatar
National
50 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger