Cauta

Comisia Europeana propune repartizarea a 20.000 de emigranti in tarile uniunii

Bruxelles a informat ca emigrantii vor fi primiti si repartizati pe teritoriul UE in cursul urmatorilor doi ani, dar a acordat Marii Britanii, Irlandei si Danemarcei dreptul sa nu participe la acest dispozitiv de redistribuire.

In timp ce Italia si Grecia suporta majoritatea fluxului migratoriu, tarile europene nu vad cu ochi buni ”cotele” de emigranti

Emigrantii vor fi primiti in tarile europene potrivit unei repartitii bazate pe dimensiunea fiecarui stat, cresterea sa economica si alte criterii, in conditiile in care Germania, Franta si Italia vor fi principalele tari de primire, noteaza Reuters. Comisia Europeana a decis ca Londra, Dublin si Copenhaga sa nu contribuie la aceste redistribuiri. ”Nicio tara nu trebuie lasata singura in fata imenselor presiuni migratorii”, a declarat presedintele CE, Jean-Claude Juncker. Anterior, reprezentantii guvernului britanic au criticat politica UE, estimand ca incurajeaza emigrantii clandestini via Merditerana, prevenind ca Marea Britanie isi va exercita dreptul de a se retrage din orice proiect european care vizeaza punerea in practica a ”cotelor” de emigranti pentru tarile UE, pentru a ajuta Grecia si Italia. Accentul trebuie pus pe lupta impotriva retelelor de traficanti, au indicat britanicii. ”Niciun refugiat sau emigrant interceptat pe mare nu va fi trimis inapoi impotriva vointei sale”, a declarat luni, la ONU, seful diplomatiei europene, Federica Mogherini.

Tarile membre ar putea lansa o  operatiune terestra in Libia

UE ar putea lansa in Libia o operatiune terestra vizand distrugerea ”infrastructurilor traficului de persoane”, informeaza The Guardian, citand un document al Uniunii. ”Aceasta operatiune cere un larg evantai de forte aeriene, navale, terestre. Fortele pot include capacitati de informatii, supraveghere, recunoastere, trupe de debarcare, patrule aeriene si navale, mijloace amfibii, unitati de lupta aeriene, terestre si navale, intre care si trupe speciale”, se arata in documentul citat, care va fi trimis guvernelor tarilor membr. UE a declarat anterior ca nu estimeaza pregatirea unei operatiuni militare in Libia. Concomitent, Federica Mogherini si Francois Hollande incearca obtinerea unui mandat ONU pentru a distruge ambarcatiunile utilizate pentru transportul emigrantilor clandestini in Europa. In aprilie, la Bruxelles, liderii tarilor UE au decis amprentarea tuturor emigrantilor, crearea de centre pentru refugiatii din zonele de conflict si suplimentarea financiara a operatiunii Triton vizand protectia frontierelor maritime ale UE contra fluxului migratoriu, operatiune care va costa 120 milioane de euro annual.

 

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version