AcasăNewsComisia Europeană ne-a transmis să renunţăm la ora de vară în 2024....

Comisia Europeană ne-a transmis să renunţăm la ora de vară în 2024. Ce decizie a luat România

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Totuşi, Comisia Europeană este de părere că această „modă” a trecut şi a solicitat statelor membre să renunţe la modificarea fusului orar.

România va trece la ora de vară, în continuare

În ciuda solicitării de la Bruxelles, România va trece la ora de vară şi în 2024.

În martie, ţara noastră își va alinia ceasurile la ora de vară, avansându-le cu o oră, transformând ora 3:00 în ora 4:00. Această ajustare se realizează în concordanță cu orarul adoptat în cadrul Uniunii Europene.

În anul 2024, trecerea la ora de vară se face în ultimul weekend din luna martie. Ora 3 va deveni ora 4 în noaptea de 30/31 martie. Astfel, duminică, 31 martie, devine cea mai scurtă zi din an, cu doar 23 de ore. Ora de vară se va aplica până în 27 octombrie 2024.

Sistemul cu ora de vară – ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970.

Cum ne influenţează schimbarea orei?

Atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea. Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.

Specialiştii spun că vom avea nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta, deoarece trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât ne-am obişnuit, iar astfel nivelul de stres poate creşte şi pot apărea dificultăţi de concentrare la serviciu sau la școală.

author avatar
Andrei Ștefan
65.622 afisari

37 COMENTARII

  1. Ora de vara este pentru sclavi si este numai in Europa si o parte din nord america este cea mai mare prostie omeneasca

    • Cu ce te avantajează pe tine ca se luminează la ora 3 și se întunecă la 20? Asta în cazul în care vara ai rămâne la ora normala, de iarna.
      Specialiștii aia care spun ca e nevoie de o săptămână să te adaptezi sunt cretini.
      Când pleci în vacanta și schimbi 2-3 fuse orare toată lumea se adaptează în maximum 24 ore sau pur și simplu nu simte nimic. Când doarme acasă în patul lui ii trebuie o săptămână să se adapteze

      • Amiaza-i mijlocul zilei, adică tot atîtea ore de cînd a răsărit soarele și tot atătea pînă apune. La ora de vară amiaza e la o ora după amiază. Nu este oră de iarnă, acea e ora firească.

      • Unde ai vazut tu zi de 17 ore lumina solara tembelule? Poate tu te adaptezj in vacante ca esti obisnuit cu ele pensionarule special comunist infect ce esti, majoritatea oamenilor nu mai ales daca muncesc

      • Daca mergi in concediu, nu-ti suna ceasul dimineata. Noi cei care mergem la lucru la 6:00 si ceasul ne suna la 5:00, ne obisnuim mult mai greu. Nu ne ajunge deloc 1 saptamana.

      • Daca mergi in concediu, nu-ti mai suna ceasul dimineata. Noi cei care mergem la lucru la 6:00 si ceasul ne suna la 5:00, ne obisnuim mult mai greu. Nu ne ajunge deloc 1 saptamana.

        • Te afectează cind ai un program de exemplu te trezești la ora5 ești obișnuit cu acea ora dacă se da ora înainte te trezești cu ora mai devreme când nu ai program nu e nici o problema

    • Se aleg ei singuri,mergi la vot și ei schimbă sacii cu voturile exact cu s-a întâmplat în sect 1

    • Cred că ar trebui cel mai sigur ca toți cetățenii României să nu mergem la vot nu pentru oră pentru că vor să schimbe ora ci pentru că își bat joc de noi de 30 și ceva de ani nu numai anul acesta au ridicat prețurile la alimente la benzină la motorină la tot și în fiecare lună dacă sunteți atenți în magazine o să Observați că unele produse cresc cu câte 1 RON 2 chiar și trei peste noapte cu toate că benzina și motorina rămân la un preț aceștia scumpesc în continuare pentru că le a dat voie să facă ce vor ei și nu le am dat voie noi și parlamentarii guvernanții premierul României președintele cei care urmează să vină pe la vot am înțeles în 2024 ca să nu pierd nimic Pur și simplu și ca să fiu cel mai sigur că nimeni nu folosește foaia mea de vot am să merg la vot și am să pun ștampila pe mai mulți doi sau trei ca să fiu sigur că se anulează legat de schimbarea orei Asta i problema veche care se discută de ani de zile dacă cei de Sus se joacă cu noi Asta e situația acuma avem la mână cu votul

      • Nu știu ,daca ar fi corect ,sa nu mergem la vot….dar în momentul când vedem nereguli ,,sa le reparam ,cu bata ..”.cei care schimba saci cu buletine ( sector i ,franțuzoaică….) sa de-a foc la buletinele ,fabricate de ei ),se pare , pentru ora ,Nu au stat ,precum ghioceii ,cum au stat ,la distrugerea ,fabricilor și uzinelor ,de ne prostesc ,cu locuri de munca la Cora , Kaufland ,Mega…sau mai știu eu unde.. sau la vânzarea bogățiilor țării…

  2. Înainte de plan-demie s-a vorbit de ora de vară ce, da, e o mare porcărie, bătaie de joc. Am văzut înregistrarea video din Camera Deputaților. Parlamentarii puțini se plimbau, făceau alteva. A fost unul de la Ministerul Muncii parcă. Poate nici nu este așa ceva și nici nu-mi pasă. A zis că ei nu recomandă, că UE nu recomandă. Atît! Nimeni nu s-a înscris la cuvînt. Votul a ieșit cum a zis funcționarul. N-a durat trei minute.
    Prima oară a fost băgată sub Ceaușescu.

  3. Daca UIe ne recomanda sa nu mai trecem la ora de vara și noi trecem cu tupeu, de ce nu facem la fel la TOATE RECOMANDARILE UE??Alea care sint antieconomice și antiromânești? Ora de vara e o prostie și prima data a fost introdusa pe timpul regelui Carol. Turcii, rușii nu mai schimba ora de vreo 5 ani! Noi sintem mai cu moț, impotriva recomandarii UE care și acu citiva ani a zis ca lasa la latitudinea statelor membre decizia, noi tot nu am luat nici o decizie, ca âi de ne conduc nu iau decizii,sint obișnuiți numa sa execute ordinele de la Uie! De neînțeles decizia conducerii țării de trece la ora de vara! Probabil vom fi singura țara din Europei care trece la ora de vara, restul nemaischimbînd ora , și noi tot vom trece la ora de vara! Bășteaptă conducere mai avem!

    • Nu știam că-i de la Carol, mulțumesc!
      Nu avem conducere, avem stăpînire. Nu e totuna. Nu numai noi, toate țările.
      TOT ce vine de la UE e recomandare. Stăpînirea de la noi minte de fiecare dată cînd zice că ne-a obligat UE. Desigur îți pot suci mâna, democratic, prin fonduri de pildă și șantaj.

  4. Vai, cat curaj pe biata colonie! De ce nu suntem asa batosi in probleme importante, nu in fleacuri?

  5. Prima țară care a scos această prostie de oră de vară,a fost Franța,care pe timpul ăla au gândit că este bine pentru economie,dar acum,nu mai este valabilă această oră de vară,din contră dăunează,și dobitocii de conducători ai noștrii,se încăpățânează să continue cu această tâmpenie,care pe mulți îi dă peste cap! Uuuă!

  6. Români, interesul oricărui votat, a fost, este, va fi, doar interes personal privind bunăstarea lui și-al neamului lui, chiar se merită? Gândiți-vă bine, înainte de-a face efortul de-a ieși din confortul minim pe care-l aveți, gândiți-vă la copii, nepoții lor, cărora le veți da girul unei vieți și mai luxoase. Punct și nimic mai mult!
    Haideți, mergem la vot, punem ștampilele pe toți nemernicii de candidați, să fie mulțumiți că ne-a gândit la ei, să nu creem discuții între ei!!

  7. Acum nu ne mai luăm după ce ne spune UE? Bine că toate măgăriile care le impune UE împotriva noastră sunteți deacord cu toate în sfârșit ceva bun și pentru noi hotărât de UE și se impune conducerea României, gunoaiele de la Cotroceni! Rușine să vă fie!!!

  8. La putori le place ora de iarnă, iar la cei care vor să muncească și sunt harnici ora de vară îi simplu. Dacă cineva vrea să doarmă mai mult nu îl oprește nimeni își lasă jos roleta la casă sau apartament și nu consumă nimic, dar dacă vrea cineva să muncească și nu are lumină îi trebuie resurse, energie care costă. Dacă pornești lumina in casă la ora 18 îi la fel cu 21 întreb și eu?!

  9. Ar fi bine…să dăm nu o oră, ci două ore inainte,să avem lumină la maxim..lumina…poate ne deșteaptă,avem un imn predestinat…DEȘTEAPTĂ-TE ROMĂNE…îl auzim de vreo ..30…de ani,și tot degeaba…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger