AcasăNewsComisia Europeana: 83% din angajatii romani au aptitudini digitale reduse sau inexistente

Comisia Europeana: 83% din angajatii romani au aptitudini digitale reduse sau inexistente

Cota de specialisti IT in totalul fortei de munca din Romania a fost de 1,3% in 2013 , nici jumatate cat media din UE

Comisia Europeana, prin programul Digital Agenda, a realizat un studiu care prezinta evolutia nivelului competentelor digitale in Romania, comparativ cu indicatorul mediu pentru Uniunea Europeana.

Cota de specialisti IT in totalul fortei de munca din Romania a fost de 1,3% in 2013 , nici jumatate cat media din UE

Rezultate obtinute arata ca anul 2013 85% dintre romani au avut competentelor digitale reduse sau nu au deloc astfel de competente, comparativ cu media de 47% in Uniunea Europeana, informeaza hdsatelit.

Persoanele dezavantajate social si economic din Romania  sunt mult mai putin calificate digital decat persoanele din aceleasi categorii dezavantajate, din restul Uniunii Europene. Astfel, 94% din persoanele dezavantajate social si economic din Romania nu au astfel de aptitudini digitale sau cunosc foarte putine in domeniu, comparativ cu media de 64% din Uniunea Europeana a aceleiasi categorii sociale.

In cadrul fortei de munca, abilitatile sunt putin mai mari. Astfel, „doar” 83% din angajati au competente digitale mici sau inexistente. In medie, in UE, procentul acestor persoane angajate, dar cu pregatire digitala slaba sau inexistenta, este de 39%.

Motivatia invocata pentru acest fenomen, de catre 38% din persoanele cu aptitudini digitale reduse sau inexistente a fost lipsa accesului la internet, care este aproximativ aceeasi cu media motivatiei din UE, de 37%.

author avatar
Tudor Borcea
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger