AcasăNewsComisia de la Jilava, aviz favorabil pentru eliberarea lui Nastase

Comisia de la Jilava, aviz favorabil pentru eliberarea lui Nastase

Adrian Nastase ar pune pe liber mai multi ministri

Comisia pentru eliberari conditionate de la penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil pentru eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase. Acesta urmeaza sa faca o cerere la Judecatoria Sectorului 4, iar judecatorul va stabili un termen la care se va dezbate cererea de eliberare conditionata.

Penitenciarul Jilava a declansat joi procedura de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, avand in vedere ca acesta are peste 60 de ani si a ispasit o treime din pedeapsa. Pentru luarea acestei decizii, comisia ANP a studiat dosarul cu activitatile desfasurate in inchisoare de Adrian Nastase.

Fostul premier ispaseste in prezent o pedeapsa de patru ani si jumatate  de inchisoare

Adrian Nastase a fost condamnat, in iunie 2012, la doi ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii, fiind eliberat pe 18 martie 2013, iar pe 6 ianuarie anul acesta a fost iar condamnat in dosarul Zambaccian, la patru ani de inchisoare cu executare. Cele doua pedepse au fost contopite, dar Curtea de Apel Bucuresti a decis aplicarea unui spor de pedeapsa de sase luni.

Avizul dat de comisia pentru eliberari conditionate din penitenciarul Jilava va merge acum la Judecatoria sectorului 4, iar decizia unei eventuale eliberari va fi luata de un judecator. Decizia magistratilor nu va fi definitiva, procurorii DNA putand sa o conteste.

author avatar
Alina Costache
361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger