AcasăNewsComisia de etica, verdict in cazul plagiatului lui Kovesi

Comisia de etica, verdict in cazul plagiatului lui Kovesi

Dupa ce au analizat documentele aduse de catre procurorul general, Laura Codruta Kovesi, membrii Comisiei de Etica au dat verdictul in cazul tezei de doctoral al acesteia, anuntand ca nu este vorba despre un plagiat.

Membrii Comisiei de etica au stabilit, vineri, in urma analizarii tezei de doctorat al procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, precum si al documentelor prezentate de catre acesta, ca in cazul lucrarii sale “Combaterea crimei organizate” nu este vorba de un plagiat, informeaza rtv.net.

Referitor la acuzele de plagiat, Laura Codruta Kovesi a declarat ca aceastea sunt nefondate, lucrarea ei fiind autentica.

„Am luat pas cu pas acele pasaje si la fiecare pasaj am pus probele in care rezulta ca nu am plagiat. Nu am inaintat doar un punct de vedere, am inaintat o mapa foarte consistenta de lucrari, punctul de vedere are 32 de pagini, 42 de anexe care depasesc 100 de pagini, in care am dovedit ca acuzatiile care mi s-au adus nu sunt reale. Membrii comisiei au studiat punctul de vedere si au fost câteva intrebari legate de acest punct de vedere pe care l-am formulat. S-a incheiat un proces verbal”, a declarat procurorul general.

Laura Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei, s-a prezentat, vineri, la Consiliul National de Etica (CNE), pentru a fi audiata in cazul presupusului sau plagiat. Acuzatia a sosit din partea Grupului de Investigatii Politice care a stabilit ca lucrarea de doctorat a acesteia contine mai multe pasaje care nu ii apartin.

Mai exact, acestia sustin ca magistratul ar fi plagiat mai multe fragmente ce apartin unor lucrari aparute in 2008 si 2009. Referitor la acestea, laura Kovesi s-a aparat, spunand ca in fapt autorii respectivi ar fi citat-o, ea publicand in 2002 mai multe articole, insa sub alt nume deoarece in acea perioada era necasatorita.

author avatar
Ionut Zgimbau
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger