AcasăNewsComisia de etica a Universitatii Bucuresti: Ponta a plagiat

Comisia de etica a Universitatii Bucuresti: Ponta a plagiat

Membrii Comisiei de etica a Universitatii Bucuresti au stabilit, in unanimitate, ca teza de doctorat a premierului Victor Ponta reprezinta un plagiat. Decizia survine la o zi distanta de hotararea luata de Consiliul National de Etica, ce stabilise ca acesta nu a plagiat.

Comisia de etica a Universitatii Bucuresti a stabilit, marti, ca primul ministru Victor Ponta a plagiat teza sa de doctorat, hotararea fiind luata in unanimitate de catre toti membrii comisiei, informeaza b1.ro.

Hotararea acestora survine la scurt timp dupa decizia Consiliului National de Etica, ce stabilise, luni, ca acesta nu a plagiat.

“In urma analizelor efectuate s-a constatat ca procedurile in urma carora domnul Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in stiinte juridice au fost in acord cu legislatia in vigoare in 2003 si nu se poate sustine calificarea de plagiat. Raportul comisiei independente releva urmatoarele: teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute in acea perioada”, se arata in precizarea comisiei CNE.

Decizia Comisiei de etica a Universitatii Bucuresti este in concordanta cu o alta hotare luata, in luna iunie, de o alta institutie care se ocupa cu verificarea tezelor de doctorat, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Aceasta a stabilit, pe 29 iunie, ca lucrarea premierului reprezinta un „plagiat de tip copy/paste”.

„Aproximativ 85 de pagini reprezinta copieri fara indicarea sursei. Teza de doctorat a fost analizata numai din punctul de vedere al plagiatului copy/paste. Nu trebuie sa fii specialist in drept ca sa detectezi ca au fost preluate texte fara a fi citate”, a declarat presedintelui CNATDCU, Marius Andruh.

author avatar
Ionut Zgimbau
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger