AcasăNewsComisia de ancheta a prezidentialelor, un circ fara sfarsit

Comisia de ancheta a prezidentialelor, un circ fara sfarsit

George Maior a asteptat cu placere sa fie audiat, numai ca nu-si face publica viata privata

Celebra comisie pentru anchetarea alegerilor prezidentiale din 2009 munceste si in vacanta. Nu este vorba de cea parlamentara, caci propria activitate este ca o vacanta eterna, presarata cu momente de veselie. Cei din comisie nu prea rad, caci se vede la televizor si nu da bine la popor. Rad, insa, invitatii care fac tumbe printre intrebari si raspund numai la ce au ei chef. Si asta, numai daca li se intampla sa aiba chef.

George Maior a asteptat cu placere sa fie audiat numai ca nu si face publica viata privata

Ironia neslefuita si sfidarea sunt atributele care i-ar putea caracteriza cu usurinta pe cativa dintre cei chemati sa raspunda la intrebarile referitoare la intalnirea din casa lui Gabriel Oprea, in noaptea alegerilor prezidentiale din 2009.

Sa radem in nas comisiei

Neculai Ontanu, fost primar, general de ocazie si mare scula in UNPR  a ramas acelasi activist scolit de comunisti. Vorbeste mult, dar nu si despre ce s-a intamplat in casa lui Oprea. A fost acolo, dar nu a vazut nimic din ceea ce ar interesa comisia de ancheta. Si, cand dialogul se apropie de punctele vulnerabile, blocheaza orice tentativa de aflare a unor amanunte pe motiv ca este o ancheta in desfasurare la Parchetul General si nu poate vorbi. Anghel Iordanescu, alt general cu mare drag de acelasi Gabriel Oprea, nu poate spune multe lucruri. Eventual, doar ca s-a vazut acolo cu Neculai Ontanu. Si cam atat. Sa juri ca au fost ambii sechestrati intr-o camera separata, sub paza, si nu au vazut cine era in camera de alaturi. Nu tu Maior, nu tu Coldea, nu tu Kovesi. Ei doi si atat. Chiar si gazda, generalul Gabriel Oprea, fost ministru si fost vicepremier, expert in fitileala politica pe sistemul „dau o masa”, e mai nevinovat decat heruvimii. Interesul national, de care facea atata caz, l-ar determina, la un moment dat, sa fie cooperant, dar interesul personal e mai puternic si ii spune sa-si tina gura inchisa, ca sa nu dea si de alte belele. Noroc cu Parchetul General si ancheta lui nascuta pentru a bloca demersurile Parlamentului ca i-a oferit sansa extrema de a rade in nas comisiei.

Daca nimeni nu stie, nici Kovesi nu stie

George Maior, fost sef al SRI, actual ambasador in SUA, i-a ametit pe toti cu diplomatia lui de balci, cu faptul ca el chiar asteapta cu placere audierile si ca nu are nimic de ascuns. Numai ca, ajuns in fata comisiei, nu a putut face nicio dezvaluire. Chiar a fost acasa la Gabriel Oprea, numai ca era un eveniment privat si el nu-si face publica viata privata. Evenimentul privat nu se stie care a fost, caci Ontanu a recunoscut, totusi, ca nu se serba lui de nastere, asa cum pretindea Gabriel Oprea. Deci, nicio vorba despre Coldea, nicio vorba despre Kovesi. Iar Coldea, cand va veni, daca va veni, va declara probabil ca a fost in camera din care tocmai plecasera Anghel Iordanescu si Neculai Ontanu. Asa ca nici el nu a vazut altceva decat programul de la televizor, de unul singur. Pana acum, singurul lucru foarte sigur este ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, nu va calca pe la comisie. Motivatia ei, o decizie a CSM care precizeaza ca magistratii procurori si judecatori nu pot fi obligati sa se prezinte la audieri in Parlament, de fapt o da de gol. Aceasta face referire la cauzele aflate in lucru, nu la alte situatii. Invocand argumentul repectiv, Kovesi se da de gol ca a fost in casa lui Oprea in calitate de magistrat, nu de persoana privata, altfel ar da buzna sa spuna adevarul. Varianta ei, evident. Sau poate nici macar nu a fost, daca tot nu a spus nimeni niciun cuvant despre ea. Nu e mai bine asa?

author avatar
Valentin Boeru
463 afisari

2 COMENTARII

  1. MAFIOTII MASONI SUNT PRINCIPALII GROPARI AI ROMANIEI…………..CA SA SPUI PUBLIC CA ESTI PRIETEN CU IZMENARUL PUSCARIABIL INSEAMNA CA AI TOT 1,5 NEURONI……….

  2. SINGURA SOLUTIE, PENTRU A SALVA CEA MAI RAMAS DIN RO, SUNT ALEGERILE ANTICIPATE , DUPA MODELUL COREII DE SUD PRODUS IN ANII ’90. INTERZICEREA DE A MAI FACE POLITICA SAU OCUPA FUNCTII PUBLICE CELOR CARE AU MAFIOTIZAT RO DUPA 1989. REVOLUTIA DE CATIFEA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger