AcasăNewsComisarul European pentru Justitie: Sunt ingrijorata de atacurile la independenta CCR

Comisarul European pentru Justitie: Sunt ingrijorata de atacurile la independenta CCR

(foto: twitter)

Viviane Reding, comisar European pentru Justitie, s-a aratat foarte ingrijorata de evenimentele care au loc in Romania, in urma dorinte USL de a schimba presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, pe Avocatul poporului si magistratii Curtii Constitutionale.

(foto: twitter)

Comisarul European pentru Justitie, Viviane Reding, a postat, marti, pe Twitter, doua mesaje prin care si-a aratat ingrijorarea fata de atacurile USL, care doreste sa ii inlocuiasca pe presedintii Camerei Deputatilor siSenatului, pe Avocatul poporului si magistratii Curtii Constitutionale, cu apropiati ai aliantei politice.

„Sunt foarte ingrijorata de atacurile recente la independenta Curtii Constitutionale a Romaniei” a scris pe Viviane Reding.

In prima faza aceasta a comentat evenimentele din Romania in limba engleza pentru ca, dupa cateva minute, sa posteze aceleasi mesaje traduse in limba romana.

„Pentru mine, un sistem judiciar functional si independent este o pre-conditie pentru respect reciproc in Spatiul european de Justitie” a adaugat comisarul European.

author avatar
Ionut Zgimbau
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger